Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Tove Jansson, del 1: Barnet Tove – äventyret, tryggheten och katastrofen
Mån 07 aug kl 13:01
Det första avsnittet i YLE:s dokumentärserie om Tove Jansson – "Penseln, pennan och hjärtat" – handlar om Tove Janssons barndom.

Vi får bekanta oss med flera av de platser som formade Tove Jansson och utreder varför hon kom att älska stormar och "små katastrofer".

En pappa som traumatiserades i det blodiga inbördeskriget och vars fester kunde hålla den lilla flickan vaken nätterna igenom, en mamma som måste jobba nästan dygnet runt för att få familjens ekonomi att gå ihop och en vardag som var så knaper att man fick sälja pianot – ändå var Tove Janssons minnen av barndomen för det mesta ljusa och varma.

Tove Jansson läste ur "Muminpappans memoarer", ”Trollkarlens hatt” och ”Bildhuggarens dotter”. Dagboks- och brevcitaten är hämtade ur Boel Westins och Tuula Karjalainens biografier över Tove Jansson. Intervjuerna med Tove och Per Olov Jansson är hämtade ur YLE:s arkiv. Alla övriga intervjuer är gjorda av Kira Schroeder och Nanette Marie Forsström.

Serien är gjord av Outhouse Media för YLE. Producenter är Kira Schroeder och Nanette Marie Forsström. Berättare/uppläsare är Oskar Pöysti samt ibland även Ida Kronholm.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1
Kulturpoddar i P1
Tis 05 sep kl 13:01(35 min)
Kulturpoddar i P1
Tis 29 aug kl 13:01(38 min)
Kulturpoddar i P1
Tis 22 aug kl 13:01(36 min)
Kulturpoddar i P1
Igår kl 10:01(30 min)
Kulturpoddar i P1
Tis 15 aug kl 13:01(37 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".