Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)
Om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. Varje vardag ger programmet fördjupning...
Ett avsnitt från Vetandets värld
Långlivat samarbete med mikrober – om surdeg och vårt dagliga bröd
Fre 08 sep kl 12:09
I tusentals år har vårt dagliga bröd bakats på surdeg. Dagens trendfenomen bygger på ett nära samarbete mellan mikrober och människa i ett ekologiskt mikrokosmos som intresserar forskarna.

Att baka med surdeg har varit något av ett trendfenomen under det senaste årtiondet.

Men i själva verket är det en flera tusen år gammal tradition som bygger på en intrikat samverkan mellan olika mikroorganismer där komplexiteten, stabiliteten och det känsliga samspelet är intressanta forskningsområden.

Per Helgesson har träffat bagaren Andreas Lindblom vid Güntherska bageriet i Uppsala, och docent Ingela Marklinder, vid Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetandets värld
Vetandets värld
Vetandets värld
Igår kl 12:10(19 min)
Vetandets värld
Fre 15 sep kl 12:10(19 min)
Vetandets värld
Tor 14 sep kl 12:10(20 min)
Vetandets värld
Ons 13 sep kl 12:10(19 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".