Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
Sekularitet i konsten och krig i modefotografi
Tor 14 sep kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Just nu pågår konstbiennalen i Göteborg - vi har varit där. Dessutom: Modets roll i krig; jeansdesign för rullstolsburna; kampen om kristenheten samt pissoaren som förändrade konsten fyller 100.

WheredoIendandyoubegin är titeln på årets internationella konstbiennal i Göteborg. Det genomgående temat handlar om sekularitet och tar sig uttryck i allt ifrån antisemitiska karikatyrer från 1920-talet till en social skulptur på Götaplatsen, som ska växa fram under biennalens gång. Samtal med kulturredaktionens kritiker Mårten Arndtzén och Cecilia Blomberg.

Designern Louise Linderoth uppmärksammas på Londons fashion week för hennes kollektion med jeans för personer som använder rullstol. Mina Benaissa har träffat henne. 

Lee Miller var modellen som blev fotograf, som blev konstnär, som blev krigskorrespondent och som till och med blev gourmetkock. Just nu ställs aldrig tidigare visade bilder ut på Kulturhuset i Stockholm under titeln Krig och mode

Dessutom, veckans ord: Fredrik Wadström tar avstamp i kyrkovalet och hittar ett ord som en kamp uppstått kring: "Kristenhet".

Programledare: Saman Bakhtiari
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.57
    Curtis Mayfield - Move On Up
    Album: Curtis!
    Bolag: Rhino
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur

Även denna vecka fortsatte #metoo att sätta sin prägel på nyhetsflödet. I kulturkrönikan ser kulturredaktionens Jenny Teleman hur #Metoo skapat vågor av skam - i alla riktningar.

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Den tidigare stoppade föreställningen "Nurejev" spelas nu i Moskva - hur stor betydelse har det? Möt långfilmsdebuterande Nikeisha Andersson. Porträtt av kanadensiske teater stjärnan Robert Lepage.

Vi firar Lucia med en stor internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen. Med oss är fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare.

Viktig ABBA-skiva fyller jämt - vad har den haft för betydelse? Porträtt av en av svensk barnkulturs centralfigurer: Gullan Bornemark. Dessutom: Essä om "svart ekologi".

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".