Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Ointresserad av mat – och olika sätt att lösa middagsproblemet
Tor 21 sep kl 10:03
Ett program om ointresse för mat. Eller oengagemang. Om mat som nåt jobbigt. Mat som stress och press. Och om olika sätt att hantera att vi trots allt måste äta nåt...

– Det tar så lång tid. Och det är så tråkigt, säger Anton Landgren, som skrivit kokboken Nyttigt, billigt, snabbt och inte alltför äckligt - boken för dig som inte tycker om att laga mat och vill ha tid över till roliga saker.
– Vi lägger så lite tid som möjligt på matlagning, säger sambon Malin Nylén.

Regionpolischefen Carin Götblad äter samma rätt varje dag, och tycker att alltför många låter maten ta för stor plats i livet.

Samma mat varje dag är till och med en dietmetod. För med samma rätt blir vi snart ointresserade och äter mindre.

– Måndagar var det stekt ägg, i bästa fall med stekt bröd till, säger Ludvig Lindelöf, som växte upp med ett matschema med en rätt per dag i veckan. Vecka ut och vecka in.
– Tisdagar var det pannkakor.

– Vi har ett rullande schema i familjen med måltider för fyra veckor, säger fd inrikesministern Anders Ygeman. Han berättar om varför de startade med måltidsschemat och hur familjen tycker att det fungerar.

Varför är man ointresserad av mat? Hur påverkar ett matschema matglädjen? Hur löser man vardagsmiddagen?

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.03
    Mark Knopfler - Working On It
    Album: Wag The Dog
    Bolag: Island Def Jam
  • 10.04
    Angus & Julia Stone - Nothing Else
    Album: Snow
  • 10.19
    Gordon/Mckenna - You Turned The Tables On Me
    Album: Clarinet Blue
    Bolag: Arbors Records, Inc.
Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Helle Robertson är kläddesignern som blev marmeladkokerska. För att hon ville rädda världen.
Tor 12 okt kl 10:03(30 min)
Helle Robertson är kläddesignern som blev marmeladkokerska. För att hon ville rädda världen.
I svamparnas rike
Tor 05 okt kl 10:03(29 min)
I sin lilla lokal i Malmö – ”svampgrottan” – odlar Christina Persson allt från ostronmussling till korallticka och igelkottsvamp.
Tor 05 okt kl 10:03(29 min)
I sin lilla lokal i Malmö – ”svampgrottan” – odlar Christina Persson allt från ostronmussling till korallticka och igelkottsvamp.
Vattenbufflar och mozzarella – i Sverige
Tor 28 sep kl 10:03(30 min)
Varför finns det asiatiska vattenbufflar i Sverige? Och vad är det för skillnad på mozzarella och mozzarella? Allt får sin förklaring i Meny.
Tor 28 sep kl 10:03(30 min)
Varför finns det asiatiska vattenbufflar i Sverige? Och vad är det för skillnad på mozzarella och mozzarella? Allt får sin förklaring i Meny.
Ett program om ointresse för mat. Eller oengagemang. Om mat som nåt jobbigt. Mat som stress och press. Och om olika sätt att hantera att vi trots allt måste äta nåt...
Tor 21 sep kl 10:03(29 min)
Ett program om ointresse för mat. Eller oengagemang. Om mat som nåt jobbigt. Mat som stress och press. Och om olika sätt att hantera att vi trots allt måste äta nåt...
Vem vill bli fiskare idag? Hård arbetsmiljö, osäker inkomst och tuffa arbetstider. Och hur är det med fiskaffärerna, kommer det en ny generation fiskhandlare?
Tor 14 sep kl 10:03(30 min)
Vem vill bli fiskare idag? Hård arbetsmiljö, osäker inkomst och tuffa arbetstider. Och hur är det med fiskaffärerna, kommer det en ny generation fiskhandlare?
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".