Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Digitala 65-plussare
Ons 11 okt kl 15:04
Ungefär 20 procent av äldre mellan 65 och 85 saknar tillgång till internet. Men regeringen vill samtidigt att alla oavsett ålder ska kunna utveckla sin digitala kompetens.

Vad är en rimlig ambitionsnivå när det gäller äldre och internet? Och vilka krav kan ställas på myndigheter att vara tillgängliga på andra sätt än via nätet?

Vi frågar civilminister Ardalan Shekarabi (S) som ansvarar för digitaliseringsstrategin och Dino Viscovi, lektor i medie- och kommunikationsvetenskap på Linnéuniversitetet, som kartlagt äldres tillgång till internet. Möt också 82-åriga Birgitta Jonsson som coachar andra seniorer i dator- och internetanvändning.

Under helgen börjar Yrkes-VM i Abu Dhabi. Hur ser de svenska chanserna ut och vad betyder tävlingen för att öka intresset för yrkesutbildningarna?

Tack också för all respons kring de försvinnande gafflarna på våra arbetsplatser! Vi fortsätter också att söka orsaker till gaffelbristen i pentryn runtom i Sverige och spånar kring lösningar. Skulle en välprogrammerad robot kunna hålla ordning på gafflarna?

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Minna Grönfors

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Är det dags att börja skjuta av skarvar och sälar i stor skala för att rädda det svenska Östersjöfisket? Har vi gullat för mycket med det glupska djuret?

En förbjuden fråga? Ons 15 nov kl 15:04(40 min)

Idag gör vi ett experiment och ställer en fråga som vissa menar är otänkbar att ställa i Sveriges Radio.

Kvartal-rapport med Huitfeldt Tis 14 nov kl 15:04(40 min)

När Studio Etts programledare lämnade Sveriges radio för att arbeta med en okänd tidning var det många som undrade varför. Vi frågar honom direkt.

Tonen var vass men ändå familjär i söndagens intervju med Libanons premiärminister som sitter i Saudi. Vi vill förstås veta mer om både intervjun och omständigheterna.

Svenskarna i Swede Hollow Tor 09 nov kl 15:04(41 min)

Den hyllade boken om livets baksidor för svenska amerikautvandrare sätts nu upp som pjäs på Dramaten.

Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".