Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Kläddesignern och Den J***a Marmeladfabriken
Tor 12 okt kl 10:03
Helle Robertson är kläddesignern som blev marmeladkokerska. För att hon ville rädda världen.

– Jag klarar inte av resursslöseri. Jag blir provocerad.

Helle klarade inte av att se all frukt gå till spillo i villaträdgårdarna. Så hon började koka marmelad.

– Jag stod mitt i natten och kokade marmelad. Alltså jag äter ju knappt marmelad.

Dessutom är hon ingen matmänniska.

– Jag kan inte laga mat överhuvudtaget.

Men det kändes inte så farligt att koka marmelad.

– Det värsta som kan hända är att det inte smakar gott. Men jag märkte att jag hade känsla för smakkombinationer.

Kolla in länken till några av Helles smakkombinationer!

– Det finns så fruktansvärt mycket lokalt odlad, obesprutad frukt som går i soporna, säger Helle och uppmanar oss att bli modigare och be att få ta hand om frukten.

– Skräp är materia på fel ställe. Ruttnande frukt på en gräsmatta är sopor. Frukt i en skål på ett bord är mat.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.03
    Mark Knopfler - Working On It
    Album: Wag The Dog
    Bolag: Island Def Jam
  • 10.04
    New Cool Collective - Thierno
    Album: Electric Monkey Sessions
    Bolag: Dox Records
Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Helle Robertson är kläddesignern som blev marmeladkokerska. För att hon ville rädda världen.
Tor 12 okt kl 10:03(30 min)
Helle Robertson är kläddesignern som blev marmeladkokerska. För att hon ville rädda världen.
I svamparnas rike
Tor 05 okt kl 10:03(29 min)
I sin lilla lokal i Malmö – ”svampgrottan” – odlar Christina Persson allt från ostronmussling till korallticka och igelkottsvamp.
Tor 05 okt kl 10:03(29 min)
I sin lilla lokal i Malmö – ”svampgrottan” – odlar Christina Persson allt från ostronmussling till korallticka och igelkottsvamp.
Vattenbufflar och mozzarella – i Sverige
Tor 28 sep kl 10:03(30 min)
Varför finns det asiatiska vattenbufflar i Sverige? Och vad är det för skillnad på mozzarella och mozzarella? Allt får sin förklaring i Meny.
Tor 28 sep kl 10:03(30 min)
Varför finns det asiatiska vattenbufflar i Sverige? Och vad är det för skillnad på mozzarella och mozzarella? Allt får sin förklaring i Meny.
Ett program om ointresse för mat. Eller oengagemang. Om mat som nåt jobbigt. Mat som stress och press. Och om olika sätt att hantera att vi trots allt måste äta nåt...
Tor 21 sep kl 10:03(29 min)
Ett program om ointresse för mat. Eller oengagemang. Om mat som nåt jobbigt. Mat som stress och press. Och om olika sätt att hantera att vi trots allt måste äta nåt...
Vem vill bli fiskare idag? Hård arbetsmiljö, osäker inkomst och tuffa arbetstider. Och hur är det med fiskaffärerna, kommer det en ny generation fiskhandlare?
Tor 14 sep kl 10:03(30 min)
Vem vill bli fiskare idag? Hård arbetsmiljö, osäker inkomst och tuffa arbetstider. Och hur är det med fiskaffärerna, kommer det en ny generation fiskhandlare?
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".