Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.
Ett avsnitt från Medierna
Reklam mot barn och gamla - och Dawit Isaak okänd i EU
Lör 15 dec 2007 kl 12:00
P1 lördag 15 december

Det svenska reklamförbudet i barn-tv hotat
Ända sedan det blev tillåtet att sända reklam-tv från Sverige har det funnits ett förbud mot reklam riktad mot barn under 12 år. Men nu tycks det hotat. Det är EU-direktivet om otillbörliga affärsmetoder, som borde blivit svensk lag i veckan, som rycker undan grunden för det svenska förbudet. I Medierna förklarar jurister varför EU-regeln gör förbudet olagligt - trots att vår rundringning visar att alla riksdagspartier anser att förbudet är viktigt.

Därför ligger de gamla i reklamskugga
Medierna berättade för två veckorna sedan att TV3 diskuterat att lägga ner populära program som Efterlyst eftersom för många av tittarna var pensionärer. Nu ger vi oss på frågan igen och försöker förstå VARFÖR det är så. Reklammannen Niklas Berg förklarar logiken och chefredaktören Amelia Adamo reder ut varför hon tycker den är så korkad.

Dawit Isaak okänd i EU
Under toppmötet mellan EU och Afrika i Portugal var det mycket fokus på Zimbabwes auktoritäre ledare Robert Mugabe - men den lika auktoritäre Isaias Afeworki från Eritrea diskuterades mindre. Mediernas Petra Socolovski åkte dit för att se vad EU gör för att trycka på i frågan om Dawit Isaak och andra fängslade journalister i Eritrea. Hon upptäckte en förbluffande okunskap om frågan hos höga EU- företrädare.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Medierna
Medierna
Lör 12 aug kl 11:03(30 min)
Medierna
Lör 05 aug kl 11:03(30 min)
Medierna
Lör 29 jul kl 11:03(30 min)
Medierna
Lör 22 jul kl 11:03(30 min)
Medierna
Lör 15 jul kl 11:03(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".