Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om klassiskt filosofiska ämnen såväl som vår tids mest brännande etiska, existentiella & politiska dilemman...
Ett avsnitt från Filosofiska rummet
Teknikutvecklingen
Sön 11 nov 2007 kl 18:00
P1 söndag 11/11 kl 17.03, repris 16/11 2007 kl 21.03 När högteknologin genomsyrar samhällslivet finns det stor anledning att granska vad den egentligen är, om den är av godo eller ondo, vad den gör med... oss och vem som sitter bakom spakarna. Vad eller vem driver teknikutvecklingen framåt (är det dödsångesten?), och finns det något uttänkt mål vartåt vi strävar med teknikens hjälp (odödlighet?)? Det här är Filosofiska rummet: Teknikfilosofi med Ingemar Nordin som är filosofiprofessor vid Linköpings universitet, Peter Sylwan, vetenskapsjournalist och Sarah Fredriksson, uppfinnare och företagsledare. Programledare: Lars Mogensen, producent: Thomas Lunderquist Boktips Ingemar Nordin: Etik, teknik och samhälle - ett rättighetsetiskt alternativ Peter Sylwan: Tillit. En bok om meningen i livet
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Filosofiska rummet

Vilka mekanismer ligger bakom sexuella övergrepp? Åsa Wikforss, Lena Halldenius och Jenny Maria Nilsson diskuterar med Lars Mogensen.

Bör politiken styras av verkligheten eller möjligheten, kunskapen eller viljan? Samtal om vetenskap och beprövad erfarenhet inom politiken med Shirin Ahlbäck, Johan Brännmark och Jenny Maria Nilsson.

Knoppen, kroppen och kunskapen Sön 26 nov kl 17:00(44 min)

Vad har kroppen med tankar och kunskap att göra? En hel del, om man får tro barn- och skolläkare Åse Victorin, hemslöjdskonsulent Niclas Flink och kognitionsvetare Jessica Lindblom.

Antigone Sön 19 nov kl 17:00(44 min)

På Dramaten spelas nu den klassiska tragedin Antigone av Sofokles. Filosofiska rummet sänder ett samtal med gäster inför publik på nationalscenen.

De mänskliga synderna Sön 12 nov kl 17:00(45 min)

Det är mänskligt att synda. Men vad räknas som syndigt idag? Samtal från Göteborgsoperan mellan Edda Magnason, Ola Sigurdson, Karin Holm, Bengt Brülde och programledare Lars Mogensen.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".