Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet sänder inte längre. I detta program fick barnen plats i samhällsdebatten och du som lyssnare...
Ett avsnitt från Barnen
- Jag kan förstå att man får en kick av att slåss, men det är inte ok att hoppa på folks huvuden.
Tor 25 okt 2007 kl 15:00
Barnen - om ungdomsvåldet: Torsdagen den 25 oktober kl 11.03 & 20.03 & fredagen den 26 oktober kl 23.30Anton Nilsson var 16 år när han för två år sedan blev misshandlad av två jämnåriga killar efter en... fest.

En av de som slog honom var sedan tidigare känd som en bråkstake som gärna provocerade fram våld och Anton tror att det var en slump att det blev just han som fick ta emot slagen och sparkarna den där gången. Vad är det som lockar tonårskillar att söka upp och starta slagsmål ?

Men inte nog med att Anton blev nedslagen av två jämnåriga, vuxna som han mötte när han lyckats resa sig sig upp och springa ifrån sina plågoandar struntade i honom. Han mötte flera vuxna, som inte gjorde något för att stoppa bråket, trots att han skrek på hjälp. - Det var som i en mardröm, säger Anton.

Fahmi var själv också ute och slogs som tonåring - idag jobbar han med struliga ungdomar. Han ser i sitt arbete att vuxna ofta släpper kontakten med sina barn i tonåren. Och han är oroad för framtiden. - Våldet är råare idag än för tio år sen. De som misshandlar är yngre och ingen ska bli förvånad om 13-åringar snart bär pistol.

Programledare Marie-Louise Kristola

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Barnen
– Du hade ju inga socbeslut i fickan Fre 17 okt 2014 kl 11:03(30 min)

Vad kan det betyda för ett barn att bli intervjad i radio? Att få sin röst hörd? I det sista programmet av Barnen söker Ylva Mårtens upp Sonny som hon intervjuade för 13 år sedan.

Jag duschar inte Fre 10 okt 2014 kl 11:03(29 min)

- Jag känner mig inte trygg att visa mig naken i skolan, det känns som att folk tittar och dömer, säger Linnea som går i åttan på Eneskolan i Järna. Linnea har inte duschat i skolan på tre år.

Läsa eller spela, det är frågan? Fre 26 sep 2014 kl 11:03(30 min)

Finns det en konflikt mellan barns dataspelande och bokläsande? Det undersöker Barnens reporter Ylva Mårtens. Kajsa Pasanen och Ramyar Shahsavari går i sexan i Frödingskolan i Karlstad. Vad kommer...

”Jag lär mig engelska när jag spelar" Fre 19 sep 2014 kl 11:03(30 min)

Spel är en stor del av många barns liv. Nio av tio barn ägnar sig åt att spela via datorn eller mobilen. Och var fjärde kille i mellanstadieåldern spelar mer än tre timmar per dag. Vad är grejen med...

Jag vill utforska världen Fre 05 sep 2014 kl 11:03(29 min)

Jens-Antonio är 11 år och tycker inte att han lär sig någonting i skolan. De stökiga eleverna tar över lektionerna och lärarna ger honom inga nya utmaningar, berättar han. Så han bestämmer sig för att...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".