Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Goda grannar?
Ons 10 okt 2007 kl 11:00
P1 onsdag 10 oktober

Vår bostad är kanske det vi lägger mest pengar på i våra liv och vad kan då vara värre än grannar som inte håller måttet. I veckans program träffar vi också Cecilia Henning, docent och lektor på Hälsohögskolan i Jönköping, som under lång tid forskat i kontakten mellan grannar. Hon berättar varför vi stör oss på om grannen har skrot på tomten, katter som sover i fel trädgårdsmöbler och varför det gör oss så ont att grannarna inte sköter sig i tvättstugan. 

Förra året hyrde 70 000 svenskar ut sina bostäder och många är också vi som i en eller flera perioder hyrt en bostad i andrahand. Ett nytt regelförslag kom i förra veckan som, om det går igenom, bland annat innebär skattelättnader men också att hyressättningen för andrahandsbostäder inte släpps fri. Du hör utredningens sekreterare Petra Ebbing berätta om förslaget och Hyresgästföreningens Barbro Engman kommentera det.  

Till studion kommer också Plånbokens egen expert i fastighetsrätt, Margareta Brattström. Hon ger konkreta råd hur och vad du bör tänka på om du hyr respektive hyr ut din bostad.

…Dessutom passar hon på att besvara lyssnarfrågor om boende och fastighetsrätt.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Plånboken
Ons 09 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 02 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 26 jul kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 19 jul kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".