Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.
Ett avsnitt från Studio Ett
Skuggbudgeten, Pakistan och Michael Moores trovärdighet
Fre 05 okt 2007 kl 19:00
Fredag 5 oktober

16.00 - 16.45

Skuggbudgeten
Idag presenterar socialdemokraterna sin så kallade skuggbudget. Hur hade det sett ut i Sverige om socialdemokraterna hade fått bestämma den politiska dagordningen. Hör f d finansministern Pär Nuder (s) och sittande finansminister Anders Borg (m).

Pakistan
Landet står nu inför sin kanske svåraste politiska kris sedan militärkuppen för åtta år sedan och alltfler vill vara med och kämpa om makten. En av de är Pakistans förre premiärminister Benazir Bhutto, som levt många år i exil.
Hur ska det gå för den instabila kärnvapenmakten där flera val stundar?
Medverkar gör bland andra Nils Horner, Sveriges Radios Asienkorrespondent som är på plats i Pakistan, Wenny Lekardal, som arbetat i Pakistan som sjuksköterska i nära fyra decennier, Ann Wilkens, UD: s Asienenhet, f d ambassadör i Pakistan och Fazal Ur Rehman, pakistanier.

Fredagskrönikan
I veckan som gick bröt regeringen sitt samarbete med investmentbanken Carnegie om utförsäljning av statliga företag. Ett par tidigare Carnegie-anställda fick lämna sina uppdrag. Studio Ett: s fredagskrönikör Björn Elmbrant menar att drevet mot finansmarknadsministern, kristdemokraten Mats Odell, står i vägen för den nödvändiga debatten om systemfelen på finansmarknaderna.

17.00 - 17.45

Michael Moores trovärdighet 
Den amerikanska filmen ”Sicko” har fått stor uppmärksamhet. Är filmaren Michael Moore en obekväm sanningssägare eller en självupptagen propagandamakare som inte är värd att ta på allvar? Karin Henriksson, korrespondent, SvD, Hanne Kjöller, ledarskribent på DN och Dan Josefsson, frilans.

Vår ljudliga vardag
Det piper när vi står i kassan i mataffären, när vi åker hiss, när det trillar in ett nytt mejl i inkorgen på datorn och för att inte tala om alla mobiltelefonsignaler som numera är en del vår vardag. Hur påverkas vi av alla ljud? Måste de verkligen låta så mycket? Reportage av Magnus Liljesköld.

Skuggbudgeten
Två av oppositionspartierna har idag lagt fram sina alternativ till statsbudgeten.  Socialdemokraterna vill återinföra i något ändrad form förmögenhets- och fastighetskatten. Sänkningen av inkomstskatten blir väsentligt mindre än hos den nuvarande regeringen. Hör de politiska chefredaktörerna, Heidi Avellan, Sydsvenska Dagbladet och
Olov Abrahamsson, Norrländska socialdemokraten.

Lilla Kabul
I den lilla staden Fremont, mitt i det välmående Silicon Valley i Kalifornien, ligger det som kallas Lilla Kabul. Det är ett sprudlande centrum för tusentals Afghaner. Många drömmer om den dag de kan återvända hem igen. Men få verkar tro att det kan bli verklighet. Reportage av Helena Groll.

Programledare: 
Jörgen Huitfeldt och 
Richard Myrenberg
Producenter:
Anders Diamant och
Karin Wickström

anders.diamant@sr.se 
karin.wickstrom@sr.se


 

Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Studio Ett
Studio Ett kväll fredag 8 december Fre 08 dec kl 22:12(98 min)

Om FN:s säkerhetsråds extrainkallade möte med anledning av USA:s erkännande av Jerusalem. Teater- och filmvärlden går vidare efter #metoo. Hur vanligt är organiserat tiggeri?. Kinas pengar i världen.

Studio ett fredag 8 december Fre 08 dec kl 16:03(102 min)

Brexituppgörelsen. Film- och teatervärlden efter #metoo. Inför Nobeldagen. Hur utbrett är organiserat tiggeri? Säkerhetsrådsmötet. Jerusalem. Reportageserien #Kinaspengar. Parasiten Toxoplasma.

Studio Ett kväll 7 december Tor 07 dec kl 22:12(98 min)

I Tyskland öppnar Socialdemokraterna (SPD) för samtal med Merkels CDU om en eventuell koalition - vår korrespondent berättar om stämningen på SPDs kongress. Hör om reaktionerna i USA om att en...

Studio Ett Tor 07 dec kl 16:03(102 min)

Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Studio Ett kväll 6 december Ons 06 dec kl 22:12(98 min)

USAs president Donald Trump har erkänt Jerusalem som Israels huvudstad - hör vår utrikeskorrespondent på plats, kommentarerna från omvärlden och försvarsforskaren Björn Brenner.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".