Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.
Ett avsnitt från Studio Ett
Fredag den 7 oktober
Fre 07 okt 2005 kl 19:00
Programledare: Kristin Göthe och Anders Holmberg

Rattonykterhet
Hovrätten har sänkt straffet för en man som förra sommaren i berusat tillstånd körde ihjäl två tonårspojkar vid Skästra i Hälsingland. Staffan Levén, hovrättslagman medverkar.
Kl 16.05

Tema: VargjaktI dag är det ett känsloladdat ämne, nämligen vargjakt. Hur och när ska man ha rätt att skjuta varg och andra rovdjur? I veckan kom regeringens förslag till ny jaktförordning som utökar rätten att freda sina djur mot angrepp. Men kritikerna tycker att förslaget är för tamt. Hör jordbruksminister Ann-Christin Nykvist, Jens Karlsson, vargforskare, Gunnar Jansson, jägare medverkar bl a. Vi sänder från Grimsö forskningsstation i Västmanland.
Kl 16.10

Nobels fredspris
FN:s internationella atomenergiorgan IAEA och dess chef Mohammed ElBaradei delar i år på Nobels Fredspris. Gäster är Hans Blix, fd Vapeninspektör, Frida Blom, ordförande Svenska Freds, Thomas Ries, chef Utrikespolitiska institutet. Kl 17.00

Krönika
Det är vild strejk i tunnelbanan i Stockholm, sen Connex sparkat en fackordförande. Connex är arrogant menar vår krönikör Björn Elmbrant.

Brasilien
Vi ska höra om Brasilien och en korruptionsskandal i det största partiet som president Lula var med och grundade. Reportage av Lars Palmgren.

Polen
Hör om presidentvalet i Polen. Samtal med journalisten Kjell Albin Abrahamson.

Rugby
Hör också ett reportage om damrugby som blir allt vanligare.

Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Studio Ett
Studio Ett
Studio Ett
Igår kl 22:12(18 min)
Studio Ett
Igår kl 16:03(102 min)
Studio Ett
Mån 14 aug kl 22:12(18 min)
Studio Ett
Mån 14 aug kl 16:03(102 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".