Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Elisabeth Kontomanou – rösten som griper tag
Mån 30 jul 2012 kl 18:15
Det finns röster och så finns det röster. Den grammybelönade sångerskan Elisabeth Kontomanou hör till de jazzsångerskor vars röst man inte glömmer i första taget. Hennes musik är lika internationell som... hennes rötter.

Hon har en grekisk mamma och en afrikansk pappa men växte upp i ett fosterhem i Frankrike. Den tuffa uppväxten, som även omfattar ett år i ett härbärge bland nunnor i Harlem i New York avspeglar sig i hennes musik .

Den är dynamisk och mångfacetterad och texterna bygger till stor del på hennes egna upplevelser. Elisabeth Kontomanou har sjungit med många av de stora som Mike Stern, Michel Legrand och John Scofield. Sedan ett par år är hon bosatt i Sverige och Kerstin Berggren har träffat henne mellan turnéerna. I Kulturradion K1 berättar Elisabeth Kontomanou om sin musik och sin dramatiska bakgrund.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Att bli refuserad eller att bli publicerad. För de flesta som skriver har den gränsen en närmast magisk kraft. Richard Dinter undersöker vad det betyder att bli avvisad som författare.

"Som av fåglar genomflugen" heter litteraturprofessorn Birgitta Holms mythobiografi om konstnären och aktivisten Helga Henschen som också är aktuell med en utställning på Thielska galleriet.

Hundra år sedan Oktoberrevolutionen Ons 08 nov kl 15:00(40 min)

I Moskva är det bara det lilla kommunistpartiet som firar minnet av Oktoberrevolutionen och i Tammerfors finns det enda Leninmuseet utanför Ryssland.

Eva Bergman: "Teater är livsnödvändigt" Tis 07 nov kl 13:01(30 min)

– Jag är ingen avantgarde-regissör, jag har hållit mig i underhållningsbranschen, säger Eva Bergman. Sedan hon lämnade Backateatern 2001 arbetar hon med olika projekt och uppsättningar.

Redan de gamla grekerna... På Dramatens stora scen i Stockholm spelar man nu Sofokles dramer Oidipus och Antigone efter varandra i en dubbelföreställning.

Upptäck avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".