Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Augustprisvinnaren Johannes Anyuru om "De kommer drunkna i sina mödrars tårar" (från 25/2 2017)
Tis 28 nov kl 07:00
På måndagskvällen blev Johannes Anyuru belönad med Augustpriset för sin roman "De kommer drunkna i sina mödrars tårar". Här är en intervju ur Lundströms bokradio från tidigare i år.

Ett attentat mot en bokhandel i centrala Göteborg, i Daesh, terrorgruppen IS, namn.

En flicka och två män som utför dådet. Hon ska filma så att alla kan se vad som sker, men känner att något är väldigt fel.

Så börjar Johannes Anyurus nya roman. "De kommer drunkna i sina mödrars tårar", som nu tilldelats Augustpriset.

Den 25 februari i år fick Marie Lundström besök i studion av Johannes Anyuru för att diskutera romanen. Här är en digital repris av det samtalet ur Lundströms bokradio.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Robert Lepage får en egen teater Tor 14 dec kl 10:01(16 min)

Kerstin Berggren åkte till Quebec City för att träffa den världsberömde kanadensiske teaterskaparen, skådespelaren, manusförfattaren och filmregissören Robert Lepage.

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".