Hoppa till textinnehållet Sajtkarta Support Kontakta Sveriges radio Spelaren Alla kanaler

Barn rekommenderar

Solvargen del 3

NOVELLKLUBBEN: På hösten efter morfars död flyttade mormor in i ett servicehus. Olle blev arg på mamma att inte han fick vara med när de delade upp saker från den gamla lägenheten.

Möt två tjejer som är fotbollsdomare

JUNIORSPORTEN: 16-åriga Albulena Azemi från Varberg har dömt fotboll i ett års tid och Malin Johansson är elitdomare i damallsvenskan.

Där finns dom som bestämmer

JUNIOR I P4: Scott Isitt och Mira-Li Nordenborg har åkt till Rosenbad. Där tar de reda på hur regeringen funkar och arbetar.

"Jag väntar på ett..hrm...byte"

HELT SANT!: Vi träffar kameleonter som är lite trötta på att vänta och besöker en plats på jorden där det inte regnat på 2 miljoner år. Så har en blåval skrivit till frågespalten för att han har så himla lång snopp!

Här är årets finalister i Lilla Melodifestivalen!

LILLA MELODIFESTIVALEN: LILLA MELODIFESTIVALEN: Nu ska de åtta gå artistskola, finslipa på sina låtar och öva scenspråk inför finalen på Gröna Lunds stora scen 6 juni.

Dansa till nya Fredagsdisco!

FREDAGSDISCO:  Fredagsdisco är en timme hitmusik som är perfekt att dansa till på fritids, hemma eller på discot! Dra igång programmet och fixa härlig stämning direkt!

”Hjälp mig att inte vara rädd”

1000 MODIGA FRÅGOR: Tänk att inte våga sova över hos en kompis för att man är mörkrädd. En 11-åriga tjej ber Maja Hamskär om hjälp.

Lyssna på del 6 av Caroline

UNGA RADIOTEATERN: Efter en natt i städskrubben får Coraline en idé om hur hon kan ta sig hem. Hon måste spela ett svårt spel.

Fredagsdiscooo!

FREDAGSDISCO: Hitmusik som är perfekt att dansa till på discot, kalaset eller festen! Hemma eller på fritids. Dra igång programmet på mobilen eller datorn, koppla in högtalare så är ni igång!

Så trodde man att jorden skapades i Mesopotamien

SKAPELSEMYTER (hos UR): I det femtusenåriga Gilgamesheposet från Mesopotamien finns berättelsen om en kung som byggde en båt och överlevde gudarnas stormflod.

Magiska biblioteket

BARNRADION: I tionde och sista delen av ”Magiska biblioteket” är inget sig längre likt. Bokormen bär kostym, men var är Mauritzon? Och har bibliotekarien lyckats bygga ett skydd mot ”dem" - vilka de nu än är?

Så gör du tricks på din skateboard!

TEST OCH TIPS: Nu är det varmare ute, och något som är bra med det är att man kan passa på att lära sig skejta! Här är tre grundläggande tricks: Ollie, Shuv-it och Kick-flip.

Barnradion tipsar

Blodspår, del 1. Spänning. Illustration: Matilda Ruta / Sveriges Radio

Blodspår

Alex och Saida hittar ett förfallet hus inne skogen.
Del 1: In i skogen Blodspår del 1 In i skogen (6 min)
sänt: Måndag 25 mars 2013 kl 09:50
Alex och Saida hittar ett förfallet hus inne skogen. Från en vrå under trappan kommer en fruktansvärd stank. (Av Arne Dahl)

 • Del 21: Herrelös hund (Mira 13)

  Mira 13

  Det blir ofta tokigt när man hittar på.
  Herrelös hund Del 21: Herrelös hund (5 min)
  sänt: Söndag 01 januari 2012 kl 08:21
  Idag hände något riktigt pinsamt. Såklart var Simon inblandad. Det blir ofta tokigt när man hittar på. Men när man hittar på för att göra någon glad känns det lite mera okej.

 • Magiska Skrinet, Roza hämtar salt. Illustration: Ingrid Flygare

  Roza hämtar salt

  ”Jag älskar dig som allt salt i världen”
  Magiska skrinet Magiska skrinet - Roza hämtar salt (10:38)
  En gammal muntlig saga nedtecknad från romani chib av Margrethe Balok. Den här sagan handlar om en romsk hövding som har tre döttrar. De två äldsta är avundsjuka på den yngsta som är sötast och sin pappas favorit. Hon är god och klok också. Så fyller hövdingen år och de två äldsta flickorna ger varsin present till honom inför hela stammen. ”Jag älskar dig som allt guld i världen”, säger den äldsta. ”Jag älskar dig som alla ädelstenar i världen” säger den näst äldsta. Sist säger den yngsta ”Jag älskar dig som allt salt i världen”. Vad menar hon egentligen med det? Det blir uppståndelse! Dramaturg: Lena Fridell Uppläsare: Sara Wikström
  Torsdag 04 augusti 2011 kl 18:00 (Magiska skrinet)

 • Mika och ett runt brännbollsträ. Foto: Niklas Odengård

  "Ta det platta!"

  Det är terminens sista utomhusgympa.
  Mika vägrar! När Mika vägrade ta det platta racket - del 1 (5 min)
  sänt: Måndag 18 oktober 2010 kl 09:00
  Serien När Mika vägrade ta det platta racket - och vad som hände sen. Del 1 av 5. Det är terminens sista utomhusgympa. Mikas klass spelar brännboll, just som hon ska till att skjuta sitt sista slag, kommer ropen ”- Ta det platta då!!” Det platta är svårt att missa med. Inte ens en tjej kan missa. Så därför - så fort någon utav tjejerna i klassen ska slå så kommer ropen: ”ta det platta!” Plötsligt en dag vägrar Mika. För vem har bestämt att hon och de andra tjejerna skulle vara sämre på brännboll än killarna? Eller sämre än killar överhuvudtaget? I rollerna: Mika - Emma Lorenson, Gympaläraren - Kim Jon Koldenius Producerad av Mina Benaissa, Sveriges Radio Sjuhärad, hösten 2010

Spela Ridspelet

Välj häst och bana och hoppa över hindren. Kommer du upp i världsklass?

Spela Ridspelet           Till alla juniorspel

Heta tips

Du måste aktivera javascript för att se sverigesradio.se korrekt. Läs mer på sverigesradio/support

 

Det här är ljudspelaren på sverigesradio.se. Just nu spelas ingenting. Klicka på en ljudlänk så startar den. Du kan göra spelaren mindre genom att klicka på knappen Min radio.

Om du har frågor om eller synpunkter på Sveriges radios webbradio kan du kontakta oss på vår supportsida.

Vill du dela med dig?

Dela ut en viss tidpunkt i ett ljudklipp

Högerklicka på tidsaxeln och välj ”Dela ut till aktuell tidpunkt” så får du en länk som startar ljudet på en visst plats i ljudet. Detta fungerar bara på ljudklipp, inte direktsändningar

Vill du dela med dig?

Ljudklippet startas på det antal sekunder som du har valt. Den du delar till kan även spola tillbaka till början av ljudklippet och lyssna på hela klippet.

Mina favoriter

 • Du kommer alltid åt dina favoritprograms senaste avsnitt och dina favoritkanaler med bara ett klick.

  Lägg till så många du vill!

Spelkö

 • Du kan spara klipp och program i en spelkö. Klicka på pilen efter en ljudlänk och välj att lägga på kö.

Historik

 • Allt du lyssnat på kommer du alltid åt med bara ett klick.

  Alla ljudklipp du lyssnar på hamnar här.

Rensa
Hjälp
Byt ljudkvalitet: