Hoppa till textinnehållet Sajtkarta Support Kontakta Sveriges radio Spelaren Alla kanaler

Barn rekommenderar

Hejade fram guldet till Skellefteå

Firade på torget: Skellefteå AIK är svenska mästare i Ishockey för andra året i rad efter att ha besegrat Färjestad i finalen. Victor Wikman, 12 år, har stått i klacken på nästan alla hemmamatcherna. Nu berättar om när guldet åter kom hem till hans stad.

De här blir sommarens plågor

MUSIK: Den stora frågan inför varje sommar är: Vilken låt kommer jag hata i höst? Här är sex låtar som skulle kunna bli sommarplågor 2014 enligt P3:s experter.

Columbus trodde jorden var päronformad

HELT SANT!: Visste du att kackerlackor kan leva flera dagar utan huvud? Och att den gamle sjöfararen Columbus trodde att jorden var päronformad? Om det och mer handlar veckans Helt sant!

Vad brukar du göra ute på våren?

Vad är roligast att göra utomhus på våren?
Visa resultat

Killpanelen om snoppar och stånd

1000 MODIGA FRÅGOR: När kommer puberteten? Kan jag göra min snopp större? Varför får jag stånd utan anledning? Panelen tillsammans med programledaren Kim Ohlsson svarar på lyssnarnas funderingar.

Vill raka benen men får inte

1000 modiga frågor: Maja rakar inte benen och nu retas hon i skolan. Hon vill raka dom men får inte för sin mamma. Vår nya expert Hans svarar.

Pappa Jordgubbsröd = världens blygaste pappa

BARNRADION: När det ringer på dörren hemma hos Sonja och Susanne så får deras pappa panik och gömmer sig under sängen. Pappa Jordgubbsröd, som han kallas, är nämligen jätteblyg och törs inte öppna själv. Nu finns alla 4 delarna ute.

Dags för semifinaler i Vi i femman

VI I FEMMAN:  Fredag 2 maj möts Kunskapsskolan från Katrineholm och Bregårdsskolan från Karlskoga i den första semifinalen i Vi i femman 2014. Bara ett lag kan gå vidare till final...!

Ordbajsaren städar i Tunggung

BARNRADION: I dagens Tunggung hittar Ordbajsaren en massa roliga pinnar, kottar och kartonghus när han ska städa, men Farbro Filip vill slänga det mesta. Dessutom blir det en saga om en dammsugare som kan tvätta öronen!

Vad ska hända när morfar har dött?

NOVELLKLUBBEN:  Olles morfar var alltid glad. Allt var lätt med morfar. När han hittades död en vanlig morgon blev alla väldigt ledsna. Olle också. Hör alla 5 delarna i påsklovsserien Solvargen!

Här är årets finalister i Lilla Melodifestivalen

LILLA MELODIFESTIVALEN: LILLA MELODIFESTIVALEN:  Nu ska de åtta som gått vidare från audition gå artistskola, finslipa sina låtar och öva scenspråk inför finalen på Gröna Lunds stora scen 6 juni. Spännande!

Vad händer i Coralines hus?

UNGA RADIOTEATERN: Hela pjäsen Coraline  Coraline har flyttat in i ett märkligt hus med en mystisk dörr som inte leder någonstans. På andra sidan dörren ser allting likadant ut som hemma hos Coraline. Men varför har hennes föräldrar knappar istället för ögon..? Hör alla delarna i Neil Gaimans mystiska historia!

Barnradion tipsar

Blodspår, del 1. Spänning. Illustration: Matilda Ruta / Sveriges Radio

Blodspår

Alex och Saida hittar ett förfallet hus inne skogen.
Del 1: In i skogen Blodspår del 1 In i skogen (6 min)
sänt: Måndag 25 mars 2013 kl 09:50
Alex och Saida hittar ett förfallet hus inne skogen. Från en vrå under trappan kommer en fruktansvärd stank. (Av Arne Dahl)

 • Del 21: Herrelös hund (Mira 13)

  Mira 13

  Det blir ofta tokigt när man hittar på.
  Herrelös hund Del 21: Herrelös hund (5 min)
  sänt: Söndag 01 januari 2012 kl 08:21
  Idag hände något riktigt pinsamt. Såklart var Simon inblandad. Det blir ofta tokigt när man hittar på. Men när man hittar på för att göra någon glad känns det lite mera okej.

 • Magiska Skrinet, Roza hämtar salt. Illustration: Ingrid Flygare

  Roza hämtar salt

  ”Jag älskar dig som allt salt i världen”
  Magiska skrinet Magiska skrinet - Roza hämtar salt (10:38)
  En gammal muntlig saga nedtecknad från romani chib av Margrethe Balok. Den här sagan handlar om en romsk hövding som har tre döttrar. De två äldsta är avundsjuka på den yngsta som är sötast och sin pappas favorit. Hon är god och klok också. Så fyller hövdingen år och de två äldsta flickorna ger varsin present till honom inför hela stammen. ”Jag älskar dig som allt guld i världen”, säger den äldsta. ”Jag älskar dig som alla ädelstenar i världen” säger den näst äldsta. Sist säger den yngsta ”Jag älskar dig som allt salt i världen”. Vad menar hon egentligen med det? Det blir uppståndelse! Dramaturg: Lena Fridell Uppläsare: Sara Wikström
  Torsdag 04 augusti 2011 kl 18:00 (Magiska skrinet)

 • Mika och ett runt brännbollsträ. Foto: Niklas Odengård

  "Ta det platta!"

  Det är terminens sista utomhusgympa.
  Mika vägrar! När Mika vägrade ta det platta racket - del 1 (5 min)
  sänt: Måndag 18 oktober 2010 kl 09:00
  Serien När Mika vägrade ta det platta racket - och vad som hände sen. Del 1 av 5. Det är terminens sista utomhusgympa. Mikas klass spelar brännboll, just som hon ska till att skjuta sitt sista slag, kommer ropen ”- Ta det platta då!!” Det platta är svårt att missa med. Inte ens en tjej kan missa. Så därför - så fort någon utav tjejerna i klassen ska slå så kommer ropen: ”ta det platta!” Plötsligt en dag vägrar Mika. För vem har bestämt att hon och de andra tjejerna skulle vara sämre på brännboll än killarna? Eller sämre än killar överhuvudtaget? I rollerna: Mika - Emma Lorenson, Gympaläraren - Kim Jon Koldenius Producerad av Mina Benaissa, Sveriges Radio Sjuhärad, hösten 2010

Spela Blåbärsjakten

Gör dig liten som en tesked och se om du kan plocka upp alla bär som hamnat i snön.

Till Blåbärsjakten           Till alla juniorspel

Heta tips

Du måste aktivera javascript för att se sverigesradio.se korrekt. Läs mer på sverigesradio/support

 

Det här är ljudspelaren på sverigesradio.se. Just nu spelas ingenting. Klicka på en ljudlänk så startar den. Du kan göra spelaren mindre genom att klicka på knappen Min radio.

Om du har frågor om eller synpunkter på Sveriges radios webbradio kan du kontakta oss på vår supportsida.

Vill du dela med dig?

Dela ut en viss tidpunkt i ett ljudklipp

Högerklicka på tidsaxeln och välj ”Dela ut till aktuell tidpunkt” så får du en länk som startar ljudet på en visst plats i ljudet. Detta fungerar bara på ljudklipp, inte direktsändningar

Vill du dela med dig?

Ljudklippet startas på det antal sekunder som du har valt. Den du delar till kan även spola tillbaka till början av ljudklippet och lyssna på hela klippet.

Mina favoriter

 • Du kommer alltid åt dina favoritprograms senaste avsnitt och dina favoritkanaler med bara ett klick.

  Lägg till så många du vill!

Spelkö

 • Du kan spara klipp och program i en spelkö. Klicka på pilen efter en ljudlänk och välj att lägga på kö.

Historik

 • Allt du lyssnat på kommer du alltid åt med bara ett klick.

  Alla ljudklipp du lyssnar på hamnar här.

Rensa
Hjälp
Byt ljudkvalitet: