Poddradio

Lyssna, ladda hem eller prenumerera

En kvinna med hörlurar sitter lutad mot ett träd. Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio.
SR i följsam design

Lyssna i nya sverigesradio.se

Uppdaterat: måndag 4 november 2013 kl 09:00 (publicerades tisdag 9 oktober 2012 kl 08:57) 10 kommentarer

Som ni märkt bygger vi just nu om sverigesradio.se till följsam design, och detta påverkar lyssning och nedladdning på olika sätt. På vår Utvecklingsblogg  kan du till exempel läsa mer om den nya följsamma spelaren  och om hur den fungerar  för exempelvis ljudkvaliteten för direktsändningar. Den här sidan har inte riktigt hängt med när det gäller information om övergången till följsam design, men på utvecklingsbloggen står det mesta, och där har du också möjlighet att kontakta våra utvecklare.

Lyssnarvänligare namn

Bättre metadata i delar av poddutbudet

Publicerat: tisdag 29 maj 2012 kl 14:06

Den vanligaste synpunkten på vårt poddutbud handlar om titlarna på våra poddfiler. Vi har lovat bättring , och nu kommer den. I alla fall delvis. Nu har vi nämligen förbättrat metadatan i några av våra poddflöden, och därför kan de även få bättre titlar.

Läs mer Bättre metadata i delar av poddutbudet

Kommunikationens gränser

Därför får du inga svar i Itunes

Publicerat: tisdag 10 april 2012 kl 10:58 2 kommentarer

Ibland händer det att ni poddlyssnare ställer frågor eller kommer med synpunkter på vår poddservice eller på våra program i recensionsfältet i Itunes. Där kommer vi tyvärr inte att svara på frågorna. Jag ska förklara varför!

Läs mer Därför får du inga svar i Itunes

Var är du när du lyssnar?

Publicerat: torsdag 8 mars 2012 kl 13:37 4 kommentarer

Bärbara köksradioapparater och bergsprängare i all ära, men är det inte med poddradion som radio blivit riktigt, riktigt bärbart? Flyttbart i tid och rum. Eller lyssnar du precis på samma ställe som alltid?

Nu vill vi veta hur just du gör!

Det ultimata sättet att döpa en poddfil

Publicerat: tisdag 28 februari 2012 kl 10:40 8 kommentarer

Tiden går och tekniken förändras. När vi bestämde hur en poddfil ska döpas på Sveriges Radio var programmets namn och datum väldigt viktigt för att det skulle gå att identifiera och sortera i små mp3-spelare med pyttesmå skärmar. Men nu lyssnar de flesta på poddradio på andra sätt.

Läs mer Det ultimata sättet att döpa en poddfil

Storstädningen pågår fortfarande

Supportsidorna är uppdaterade

Publicerat: måndag 30 januari 2012 kl 14:46

De sidor du når via länken Support här på poddradiosidan (i högerspalten) har varit sorgligt bortglömda. Men nu har de mest föråldrade delarna plockats bort eller uppdaterats.

Läs mer Supportsidorna är uppdaterade