Dagens artist

"Musiken är min andra hälft i livet"

Publicerat: fredag 21 februari kl 09:59 2 kommentarer

Under sju år har Channing lirat gitarr och sjungit. Och trots att hans musikstil är bred, så är han en sucker för jazz och blues.

Vill du bli Dagens artist? Anmäl dig här!

"Malmö the true story" vill berätta DIN historia

Publicerat: torsdag 20 februari kl 18:06

Julia är är projektledare för ”Malmö the true story” som sedan hösten 2013 samlat in berättelser från unga Malmöbor. Tanken är att skapa en pjäs ihop med Malmö Stadsteater, men de vill ha in fler berättelser! Och dessutom söker de efter dig som vill stå på scen...

Christoffer ger oss inblick i spelvärlden

Publicerat: torsdag 20 februari kl 17:42

Christoffer är med i studion och pratar om spel. Vad är det som lockar och vad tycker han om fördomarna mot gamers? Dessutom ringer Farah och Hussni upp Francisca Benavente som är filmgranskare på Statens medieråd. Hon berättar om hur de bedömer när de sätter en åldersgräns.

* Lyssna på Christoffers sporlovstips också! 

Sportlovsspecial 2014

Det här kan du göra i Malmö under sportlovet

Publicerat: torsdag 20 februari kl 16:00

Måndag
Det är måndag och dags för årets första lov! Sportlovet, så klart. Andrée jobbar som ungdomsledare på Bricks mötesplats och besöker oss för att berätta om vilka aktiviteter de erbjuder under veckan. 

 

Tisdag
Har du alltid velat prova på att rida? Louise Möller och Johanna Nanne från Bellevuestadion berättar om vad som sker hos dem under veckan. Och om du hellre vill pyssla, träffa en PT och umgås med enbart tjejer så kan du besöka Tjejmässan. Weronika Zamorska och Birthe G Ingves ger dig all info du behöver! 

 

Onsdag
Vad sägs om att prova på turkisk folkdans? Nesrin från Rhythm of Turkey är med för att berätta vilka olika stilar de erbjuder och vart du vänder dig under sportlovsveckan. 

 

Torsdag
Samar Jabri är lokalsamordnare på RGRA Rosengård. Hon berättar om vad de har gjort under sportlovet och vad som händer på Möllan imorgon. 

 

Suzi utan gränser: Japan

Publicerat: torsdag 20 februari kl 15:00

Manga! Ninja! Sushi! Idag åker vi i fullproppade tåg för att hamna i Japan! Men det hela slutar lite illa….

Dagens artist

"Mitt sound finns inte i Sverige"

Publicerat: torsdag 20 februari kl 09:07

Om Frank Ocean och The Weeknd blir en person, då har du Nenne Mehari. Han beskriver sitt sound som unikt och har redan en femårsplan i fickan. Målet? Då ska han vara bland de största i Sverige.

Vill du bli Dagens artist? Anmäl dig här!

Jamal JC tipsar: Så blir du känd på sociala medier

Publicerat: onsdag 19 februari kl 16:48

Internetfenomenet Jamal JC är på plats för att prata om sociala medier. Han berättar om hur han blev känd, vart hans inspiretion kommer ifrån och för- och nackdelarna med kändisskapet. Dessutom tipsar han just dig om hur du gör för att slå igenom. 

Självexponeringen på nätet- bra eller dåligt?

Publicerat: onsdag 19 februari kl 16:30

Farah och Hussni ringer upp Kajsa, som de utnämnt till Selfies-expert för att fråga om fenomenet som florerar på våra sociala medier. Dessutom pratar de med Desirée Nyberg som skrivit en avhandling om att jaga bekräftelse på nätet. 

"Alla badhus har ett bäst före-datum"

Publicerat: tisdag 18 februari kl 17:12

Tim är chef för Aq-va-kul och är på plats för att svara på lyssnarnas frågor, berätta om det nya badhuset och bemöta kritiken som florerat. Är det säkert att befinna sig på Aq-va-kul? Och vad händer om någon missköter sig?

Hussnis hörna - del 2

Publicerat: tisdag 18 februari kl 15:00

Idag är det Champions League och jag pratar om vad som kommer hända inför dagens matcher. Dessutom är jag nervös över Barcelonas match... Och vad hände egentligen med Flappy birds? Jag berättar hemligheten som alla bör veta.