Metropol 93,8

Vi älskar Stockholm

Just nu: Metropol med Gurgin, Lisa och Bentan

Denna trion väcker dig varje morgon och ger dig den bästa starten på dagen!

Missa inte årets hiphopfestival!

Landets största hiphop-program fyller 7 år! Lördag den 19 april (påskafton) har - EN KÄRLEKSATTACK PÅ SVENSK HIPHOP med Ametist - födelsedag och bjuder på fet hiphopfestival i hela Södra Teatern och Mosebacke. Och du, INGEN ENTRÈAVGIFT. 

Massor, MASSOR, av hemliga akter kommer uppträda live. Den svenska hiphop-eliten syns på scen med de hetaste nykomlingarna och kör låtar spontant under hela kvällen. Andra kommer delta i cyphers.

Attenda till facebookeventet här och kolla programmets hemsida här!

Lördag 19 april (påskafton)

21.00 - 03.00

Södra Teatern/Mosebacke

T-bana Slussen

20 år

Läs mer Missa inte årets hiphopfestival!

METROPOL MED GURGIN, LISA OCH BENTAN

Bluffar på nätet med Jack Werner

Onsdag 16 april 2014 kl 08:02

Har du blivit lurad på nätet? Fått ditt facebookkonto kapat? Eller kanske gått på någon urban myt som sprids på internet? Det här ska Bentan och Lisa prata om idag. Och vi vill höra om dina erfarenheter. Dagens gäst är Jack Werner, sociala medier-redaktör på Metro, som varit med och startat Viralgranskaren. Hör av dig!

METROPOL MED SANNA BRÅDING

”Alla har breakat i Kärleksattacken” – Sebbe Staxx

Tisdag 15 april 2014 kl 14:48

Vi fortsätter peppa inför Kärleksattackens sju-årsfest. Idag tog Sanna ett snack med Sebbe Staxx om En Kärleksattack på svensk hiphops betydelse för Kartellen. Sebbe Staxx berättade även om sitt bästa minne från programmet: när Torsten Flinck somnade mitt under intervjun med Ametist. Lyssna!

METROPOL MED SANNA BRÅDING

Darin och Sebbe Staxx

Tisdag 15 april 2014 kl 14:00

Igår släppte Darin sin nya singel Mamma Mia. Dessutom är det tio år sen han var med i Idol. Singel och O.G i gejmet alltså. Hur känns det här för Darin (OBS superfråga)? Det tar vi reda på idag när han gästar Sanna. Vi ringer också upp Sebbe Staxx för att höra om hans bästa minne från Kärleksattacken. Lyssna noga! 

METROPOL MED GURGIN, LISA OCH BENTAN

"Det är det bästa av två världar" - Mats Wurnell

Tisdag 15 april 2014 kl 14:07

Går det att kombinera fest med träning? Ja. Det går. Festloppet Run the party som började i Sydkorea kommer nu till Stockholm. Mats Wurnell jobbar med eventet och imorse gästade han Lisa och Bentan

METROPOL MED SANNA BRÅDING

”Det är inga katter eller små roliga barn längre” – Vigor Sörman om youtube

Tisdag 15 april 2014 kl 10:40

Vigor Sörman tror på youtubes utveckling och har skapat Guldtuben, en gala för att uppmärksamma bra youtubefilmer. William Jonsson och Leo Danielsson från Random Making Movies är några av de nominerade. Lyssna på när Vigor, William och Leo gästar Sanna och snackar youtubes framtid och om att gömma sig i en hög med toalettrullar

METROPOL MED GURGIN, LISA OCH BENTAN

Run the party och gymtyper

Tisdag 15 april 2014 kl 07:58

Vi vill veta vilken träningstyp du är på gymmet? Är du hen som står och glor på dig själv i spegeln? Hen som pratar i telefon? Eller kanske den falska PT:n som tror att du kan hjälpa alla andra? Berätta för oss. Morgonens gäst är Mats Wurnell som jobbar med Run the party, en träningsfest som kombinerar löpning med DJ:s. Tune in! 

METROPOL MED SANNA BRÅDING

Guldtuben och Salla

Måndag 14 april 2014 kl 14:00

Guldtuben är namnet på en gala som uppmärksammar årets bästa youtubefilmer. Festligheten går av stapeln imorgon och i eftermiddag gästas vi av grundaren Vigor Sörman samt William Jonsson och Leo Danielsson som ligger bakom den nominerade youtubekanalen Random Making MoviesVi peppar också inför Kärleksattackens hiphopfestival på lördag. Sanna och Farzad ringer upp Salla från Redline Records för att kolla hur han tycker att En kärleksattack på svensk hiphop har påverkat den svenska hiphopscenen. Tune in! 

PS. Under hela vecka tävlar vi ut platser på gästlistan till hiphopfestivalen. Så se till att lyssna. 

METROPOL MED SANNA BRÅDING

”Det var en svår tid för svensk hiphop när Ametist startade programmet” – Salla

Måndag 14 april 2014 kl 14:41

En kärleksattack på svensk hiphop fyller sju år. Det här firar Ametist och Metropol med en fet fest på lördag. Men redan idag ringde Sanna upp Salla från Redline Records för att höra om hans minnen från åren som gått. 

Och du! Missa inte hiphopfestivalen

METROPOL MED GURGIN, LISA OCH BENTAN

Jan-Olov har kissat med Nick Nolte

Måndag 14 april 2014 kl 10:01

Imorse gästades vi av nöjesjournalisten Jan-Olov Andersson. Lyssna på hans tankar om politisk film och vad han sett (eller inte sett) vid pissoaren i Cannes