Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
28 augusti - 4 september
Östersjöfestivalen 2016

Årets Östersjöfestival bjuder på ett fullmatat festival-program! Uruppförande av kammaropera, världssolister så som sopranen Nina Stemme och pianisten Yuja Wang, Esa-Pekka Salonen, 110-årsjubilerande Sjostakovitj, familjekonsert med "Peter och vargen" och Mariinskijteaterns orkestern med Valery Gergiev som tolkar Prokofjev. Festivalpremiär för Simón Bolívar-orkestern från Venezuela med dirigent Gustavo Dudamel.

Festivalprogram och biljetter
Lyssna också på samtliga konserter (exkl "Föreställningen 28/8) i P2! Lyssnarlänk finns vid respektive konsert i Östersjöfestivalens program

 • Berwaldhallen. Foto: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio. Konsertsäsong 2016/2017
  Biljetter till höstens konserter!

  Nu har vi släppt lösbiljetterna till höstens konsertsäsong 2016! Bland mycket annat blir det jubileumskonserter med chefsdirigent Daniel Harding. Läs vårt säsongsprogram och välj ut de bästa konserterna i vår konsertkalender! Biljetterna till vårens konserter släpps i december.

  Konsertkalendern 2016/2017
  Säsongsprogrammet 2016/2017

  KÖP BILJETT TILL HÖSTENS KONSERTSÄSONG

 • Daniel Harding. Foto: Julian Hargreaves. TOR 8/9 KL 19.00 & LÖR 10/9 KL 15.00
  Säsongsstart med Harding!

  Missa inte säsongsstarten av höstens konsertsäsong - med Mahlers "Symfoni nr 9" och firandet av att Daniel Harding varit Sveriges Radios Symfoniorkesters chefsdirigent i tio år! Berlinfilharmonikernas förstehornist Stefan Dohr gästar säsongsstarten och ger Rihms "Hornkonsert", som spelas för första gången i Sverige.

  KÖP BILJETT (115-415 KR)

 • Abonnemangssäsongen 2016/2017. Illustration: ROI.
  Kom iväg på konsert!

  Östersjöfestivalen står för dörren - men det finns ett liv också efter festivalen! Passa på och köp ett gåshudsabonnemang. Vi erbjuder ett stort, varierat utbud av abonnemangsserier - kortare konserter på onsdagar direkt efter jobbet likväl som matinékonserter på lördagar. Så ta chansen och kom iväg på konsert!

  Abonnemang 2016/2017

 • Daniel Harding. Foto: Magnus Laupa. Facebook, Twitter och Instagram
  Vi finns på sociala medier

  Följ oss, dela från oss, dela med oss, kommentera oss och gilla oss på sociala medier. Vi finns på FacebookTwitter och Instagram - Berwaldhallen var namnet!

 • Genrebild SR Play smartphone. Foto: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio.
  Lyssna på våra konserter

  Du vet väl att våra konserter också sänds i radio? Fredagskonserterna direktsänds i Sveriges Radio P2 Live och finns därefter tillgängliga i 30 dagar efter sändning. Våra konserter spelas även in för sändning efter konsertdag och ligger också då för lyssning på P2 Live. Lyssna antingen på webben eller i appen SR Play.
  Lyssna på våra konserter i P2

 • Helena Wessman. Foto: Bo Söderström.

  Konserthuschef Helena Wessman fattar varje vecka pennan för att skriva sin blogg. Helena Wessman bloggar om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.