Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
24/2
Mässa i orostid

När Joseph Haydn skrev sin Missa in Angustiis eller Mässa orostid skakades Europa av politisk och ekonomisk kris. Att Haydn kände av omvärldens kaos hörs i den ödestyngda men ändå vackra musiken - ett verk lika aktuellt i dag. Radiokören och Västerås Sinfonietta förenas i en konsert som ger uttryck för människans ängslan – men också hennes osvikliga hopp. Chefsdirigent Peter Dijkstra och solister ur Radiokören.

KÖP BILJETT (115-415 KR)

 • Matthias Höfs. 24/2 Kl 21.30
  Brass i fokus med Nutida brass

  Den tyske trumpetaren Matthias Höfs gästar återigen Berwaldhallen i dagarna tre, och i kvällens sena konsert blir det samtida blåsmusik av John Cage, Mats Larsson Gothe med flera. Med Alessandro Chiavetti på trumpet och Kammarbrass och slagverk ur Sveriges Radios Symfoniorkester, med Chris Parkes valthorn, Mikael Oskarsson trombon, Lennart Nord tuba, Simon Crawford Phillips piano, Tomas Nilsson pukor och Håkan Björkman som kvällens presentatör.

  LÄS KONSERTPROGRAMMET (FRI ENTRÉ)

 • Thorson. Foto: Karl Thorson. 25/2 kl 11.00-17.00
  Öppet Hus

  Nu är det dags för Berwaldhallens Öppet Hus! Det blir instrumentprovning med medlemmar ur Radiosymfonikerna, Radioapan kommer på besök och medlemmar ur Radiokören lär ut sångknep. Samt att det blir konsert med b la elever från Kungl Musikhögskolan, Lilla Akademiens brassensemble, Solna Brass och El Sistema, med Matthias Höfs trumpet och musikalisk ledning. Fri entré!.

  Öppet Hus med brass i fokus

 • Himmelsk mekatronik 3 24/2 - 7/5
  Himmelsk mekatronik

  Himmelsk mekatronik är en utställning med interaktiva musikinstallationer av Carl och Åsa Unander-Scharin och Ludvig Elblaus. Projektet mynnar ut i två konserter där Radiokören interagerar med installationerna i ett nyskrivet verk av Carl Unander-Scharin. Vernissage och presentation av de interaktiva musikinstallationerna fredag den 24 februari kl 18.00 i Berwaldhallens foajéer. 

  Läs mer och se en film om projektet

 • Daniel Harding. Foto: Julian Hargreaves. 10 & 11 mars
  Vägen till Paradiset

  Daniel Harding firar 10 år som chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester, och det firas genom att Harding tar sig an tre av 1800-talets stora musikverk. Harding, som är en ansedd Schumann-kännare, gör Paradiset och perin, ett oratorium med orientaliska klanger och handling inspirerad av persisk mytologi. Med ett pärlband av solister, inklusive vår egen Ida Falk Winland, blir det en förtrollande musikupplevelse!

  KÖP BILJETT (150-495 KR)

 • Riksting 2017. Illustration: ROI.
  Riksting för västerländsk konstmusik 2017

  Nu är det dags! För årets Riksting för västerländsk konstmusik som även i år arrangeras av Sveriges Radio Berwaldhallen i samverkan med Kungliga Musikaliska Akademien, Statens musikverk och Svensk Scenkonst. Rikstinget är ett av flera forum som arbetar för att stärka konstformens roll i samhället. Så boka datumet onsdagen den 5 april kl 10–17 i Radiohuset Studio 2, Stockholm. 

  Varmt välkommen till #riksting17

 • Östersjöfestivalen 2017
  Biljettsläpp: Östersjöfestivalen 2017

  Den 21-29 augusti är det dags för årets upplaga av Östersjöfestivalen. Bläddra i programmet och köp dina biljetter redan nu!

  Program och biljetter

 • Daniel Harding. Foto: Magnus Laupa. Facebook, Twitter och Instagram
  Vi finns på sociala medier

  Följ oss, dela från oss, dela med oss, kommentera oss och gilla oss på sociala medier. Namnet är Berwaldhallen och vi finns på:

  Facebook 
  Twitter
  Instagram

 • Dagens Program. Foto: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio.
  Dagens program

  I Dagens program kan du läsa om kvällens konsert. Dagens program finns tillgängligt till varje konsert, kostar 20 kr och går att köpa i dels Berwaldhallens biljettkassa, dels i foajén. Dagens program finns även att ladda ner som pdf. 

  DAGENS PROGRAM

 • Helena Wessman. Foto: Bo Söderström.

  Konserthuschef Helena Wessman fattar varje vecka pennan för att skriva sin blogg. Helena Wessman bloggar om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.