• interplay FRE 11 SEPT KL 18.00
  Interplay inleder med Earth Dances

  Seismologen Roger Musson är första gäst på säsongens första Interplay, som även inleder nya konsertsäsongen. Daniel Harding är tillbaka efter sommaren och kvällen inleds med verken "Earth Dances" av Birtwistle och Mahlers "Das Lied von der Erde". Med Sveriges Radios Symfoniorkester och solisterna Anna Larsson, alt och Michael Schade, tenor.

  Köp biljett (150-495 kr)

 • Dagens program, genrebild. Foto: Ulrica Stjernqvist/SR.
  Dagens Program

  Inför konsertsäsongen 2015/2016 introducerar vi ett nytt format för att presentera våra konserter. Vi kallar det för Dagens Program och i det kan du läsa om kvällens konsert. Dagens Program finns tillgängligt till varje konsert, kostar 20 kr och går att köpa i dels Berwaldhallens biljettkassa, dels i foajén.

  Dagens Program

 • P2 Live Facebooksida ÖSTERSJÖFESTIVALEN 2015
  Lyssna direkt i P2 Live

  Missade du någon av Östersjöfestivalens konserter kan du lyssna på dem i P2 Live. Gäller samtliga festivalkonserter förutom konserten som gavs den 30/8 n på Musikaliska. Sändningarna ligger kvar i 30 dagar efter respektive konsertdag.

  Östersjöfestivalen i P2 Live

 • Artwork. TOR 24 & FRE 25 SEPT
  SCORE – Orchestral Game Music

  Följ med på en musikalisk upptäcktsresa som spänner över dator- och TV-spelens historia! En kväll för både inbitna och oerfarna, i såväl spel- som orkestervärlden. Med sopranen Sabina Zweiacker och Sveriges Radios Symfoniorkester. Dirigent är brittiske Charles Hazlewood och värd Orvar Säfström.

  KÖP BILJETT (100-350 KR)

 • Daniel Harding, Maria João Pires och Sveriges Radios Symfoniorkester. Foto: Arne Hyckenberg. Vinnare 2015!
  Gramophone Classical Music Awards

  Sveriges Radios Symfoniorkester vann Gramophone Classical Music Awards 2015 i kategorin ”Concerto” med inspelningen av Beethovens pianokonsert 3 och 4 med Maria João Pires på piano under ledning av chefsdirigent Daniel Harding. 
   
  Gramophone Classical Music Awards 2015

 • Helena Wessman

  Konserthuschef Helena Wessman fattar varje vecka pennan för att skriva sin blogg. Helena Wessman bloggar om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.