Abonnemang 2015/2016

Få gåshud!

Biljetterna till nästa säsongs abonnemang är släppta. I år har vi dessutom fyllt upp med ännu bättre förmåner när du köper abonnemang. Så förutom att uppleva gåshudsframkallande musik, passa också på att ta del av alla fördelar med att ha ett abonnemang i Berwaldhallen!

Se programmet och köp abonnemang!

Artwork.

SCORE i Berwaldhallen!

SCORE – Orchestral Game Music intar Berwaldhallen i september. Det blir en musikalisk upptäcktsresa som spänner över data- och tv-spelens historia. En kväll för både inbitna och oerfarna, i såväl spel- som orkestervärlden. Med Orvar Säfström, sopranen Sabina Zweiacker och Sveriges Radios Symfoniorkester. Dirigent är brittiske Charles Hazlewood.

KÖP BILJETT (100-350 KR)

El Sistema. Foto: Foto Lee Kearney. MÅN 4 MAJ KL 18.00

Sida Vid Sida-konsert

900 barn från hela Stockholmsregionen i Berwaldhallen! En orkesterversion av Lasse liten, orkesterklassikern Uvertyren till Wilhelm Tell av Rossini och Elgars Pomp and Circumstance. Samt en speciell El Sistema-fanfar av Markus Ahlberg. Dirigent Christoffer Holgersson & Sveriges Radios Symfoniorkester.

FRI ENTRÉ!

Henning Kraggerud. Foto: Observatoriet Simax Classics. ONS 6 & 7 MAJ KL 18.00

Grieg och Mozart

Svenska Kammarorkestern med violinisten Henning Kraggerud, solist och musikalisk ledning av Griegs underbara och underskattade violinsonater. Dessutom blir det Mozarts Symfoni nr 29 som Mozart skrev som 17-åring.

KÖP BILJETT (85-345 KR)

Arvo Pärt. Foto: Kaupo Kikkas LÖR 9 MAJ KL 15.00 & 18.00 & SÖN 10 MAJ KL 18.00

Arvo Pärt x 3

Kompositören Arvo Pärt fyller 80 år. Det firar Berwaldhallen & Radiokören med tre konserter under två dagar. Med b la Eric Schüldt som programvärd på kammarkonserten 9 maj, Tõnu Kaljuste som dirigent på konserten 9 maj, och med nuvarande chefsdirigent Peter Dijkstra den 10/5. Samtliga verk av Arvo Pärt.

KÖP BILJETT (150-200 KR)

Collage Östersjöfestivalen 2015. Redigerat: Ulrica Stjernqvist.

Östersjöfestivalen 2015!

Årets Östersjöfestival går av stapeln mellan den 24 augusti - 30 augusti. Som vanligt är programmet späckat - den som väntar på någonting gott...så passa på och köpa biljetter nu!

Östersjöfestivalen 2015 
Baltic Sea Festival 2015 (in English)

Collage Jack Liebeck, Daniel Harding och Brian Cox. Montage: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio.

Interplay goes international

Se Euronews musikprogram "Musica" från säsongens näst sista Interplay #11: "Resan genom kosmos" med professor Brian Cox och chefsdirigent Daniel Harding.

What is life? Music and science combine in "Interplay" in Stockholm to offer answers

Programtidningen April 2015

Senaste programtidningen

Orkesterkonserter, körsång, barnevenemang och kammarmusik. Läs mer om månadens musikutbud!

Programtidningen april (flash) 
Programtidningen april (pdf)

Läs innevarande säsongs Konsertkalender

Helena Wessman

Helena Wessman bloggar varje vecka om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.