Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dåligt intresse för kvinnligt nätverkande

Publicerat tisdag 8 mars 2011 kl 16.06
Sussi Kalliga, företagare i Riddarhyttan. Foto: Eva Kleppe/SR Västmanland
Sussi Kalliga, företagare i Riddarhyttan. Foto: Eva Kleppe/SR Västmanland

Föreningen Drivknuten i Skinnskatteberg kan vara på väg att läggas ner. Drivknuten är ett nätverk för kvinnliga företagare, men intresset för föreningen är dåligt och imorgon kväll hålls ett avgörande årsmöte.

Föreningen Drivknuten i Skinnskatteberg startades 1992.

Trots att det finns en hel del kvinnor i kommunen som är företagare har intresset för föreningen falnat och antalet medlemmar är nu cirka 20.  

Imorgon kväll hålls ett avgörande årsmöte. Då beslutas om föreningen ska läggas ner helt eller kanske läggas i malpåse.

Sussi Kalliga driver tillsammans med sin man ett företag i Riddarhyttan strax utanför Skinnskatteberg. Hon är ordförande i föreningen och är bekymrad över läget.

– Det går väl inte så lysande faktiskt. Vi kommer att ha årsmöte imorgon där vi helt enkelt ska besluta om föreningens vara eller icke vara. Det är jättesorgligt. Vi får väl se vad medlemmarna tycker.

Sussi Kalliga stortrivs i rollen som egen företagare och tycker att fler borde ta chansen.

– Jag tror att många har idéer som de sitter inne med. Jag hoppas att det blir mer företagarverksamhet. Det behövs, annars dör man ju ut som ort, säger hon.

Skriv ut

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler

    Sveriges Radios Webbspelare

    Du kan starta och stoppa webbspelaren med alt + 8

    Ljudkvalitet:
    --:--