Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Choklad- och zucchinikaka

Publicerat tisdag 16 februari 2010 kl 15.00

2 ägg
2 dl rapsolja
3 dl socker
5 dl riven zucchini
3 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Vispa ägg, olja och socker. Rör ner riven zucchini.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad avlång bakform.
Grädda kakan i ca 45 minuter på 175 grader.
Låt kakan kallna under formen.

Glasyr:
100 g philadelpihiaost
50 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Vispa ost och smör smidigt och rör ner flor- och vaniljsocker.
Vispa till en len glasyr.
Bred glasyren över kakan innan servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".