Hoppa till textinnehållet Sajtkarta Support Kontakta Sveriges radio Spelaren Alla kanaler

Svensktoppen

Programledare Carolina Norén

Söndagar kl 11.03-12.00
Carolina Norén
 

Stjernberg och Ewald vidare från Andra chansen

Publicerat: lördag 2 mars 2013 kl 21:35 , Ekot

När konfettiregn och yoghurtdans till slut klingat av är det nu klart för final i Melodifestivalen. Anton Ewald och Robin Stjernberg blev sista artister att ta sig vidare, efter att Andra chansen avgjorts i Karlstad.

Först att tvingas lämna Andra chansen blev Eric Gadd, som fick minst antal röster, Cookies N Beans och Caroline af Ugglas. Tätt efter ut ur tävlingen följde Erik Segerstedt och Tone Damlis duett.

I den första duellen stod sedan valet för tittarna mellan debutanterna Behrang Miris studsiga ”Jalla Dansa Sawa” och Anton Ewalds discogungande låt ”Begging”. Det blev den senare som knep finalplatsen.

– Fan vad rörd jag blev, det var helt sinnessjukt. Det trodde jag inte när jag kom hit, det bara kom som en käftsmäll med känslor, sa en tårögd Anton Ewald efter beskedet.

Förhandsfavoriten Robin Stjernberg och yoghurtdansande Martin Rolinski fick slåss om den andra finalplatsen. Tv-publiken skickade Robin Stjernberg till Stockholm.

– Jag har kämpat så mycket med självförtroendet och att hitta mig själv som artist. Det känns som att allt är möjligt nu, sa Robin Stjernberg.

Noterbart är att inget bidrag som gått vidare från Andra chansen tidigare år har vunnit hela tävlingen. Om så blir fallet även i år avgörs om en vecka.

Att mentalt ladda om, hur ska ni lyckas med det?

– Just nu känns det som att det inte finns någon morgondag. Inte ikväll i alla fall, säger Robin Stjernberg.

– Vi får ett par dagar ledigt nu, jag ska tillvara på det och sedan bara in i bubblan och kriga igen, säger Anton Ewalds.


Du måste aktivera javascript för att se sverigesradio.se korrekt. Läs mer på sverigesradio/support

 

Det här är ljudspelaren på sverigesradio.se. Just nu spelas ingenting. Klicka på en ljudlänk så startar den. Du kan göra spelaren mindre genom att klicka på knappen Min radio.

Om du har frågor om eller synpunkter på Sveriges radios webbradio kan du kontakta oss på vår supportsida.

Vill du dela med dig?

Dela ut en viss tidpunkt i ett ljudklipp

Högerklicka på tidsaxeln och välj ”Dela ut till aktuell tidpunkt” så får du en länk som startar ljudet på en visst plats i ljudet. Detta fungerar bara på ljudklipp, inte direktsändningar

Vill du dela med dig?

Ljudklippet startas på det antal sekunder som du har valt. Den du delar till kan även spola tillbaka till början av ljudklippet och lyssna på hela klippet.

Mina favoriter

  • Du kommer alltid åt dina favoritprograms senaste avsnitt och dina favoritkanaler med bara ett klick.

    Lägg till så många du vill!

Spelkö

  • Du kan spara klipp och program i en spelkö. Klicka på pilen efter en ljudlänk och välj att lägga på kö.

Historik

  • Allt du lyssnat på kommer du alltid åt med bara ett klick.

    Alla ljudklipp du lyssnar på hamnar här.

Rensa
Hjälp
Byt ljudkvalitet: