Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Soran Ismail 2012

Publicerat onsdag 1 augusti 2012 kl 13.00
Soran Ismail 2012
(45 min)
Ljudklippet är från avsnittet
1 augusti 2012 kl 13:00
1 av 5
Soran på plats i studion och redo för sändning.
2 av 5
Soran på plats i studion och redo för sändning.
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Komiker

Hur hittar man sig själv? Hur smälter man in i det samhälle som rekryterar ens vänner in i nazismen och detta utan att ge upp sina rötter. Soran Ismails Sommarprogram handlar om kampen för att hitta och skapa sin identitet:

- Jag växte upp i Knivsta, väldigt medelklass, väldigt få invandrarfamiljer. 15 kilometer bort låg Märsta, det var fattigare, betydligt fler invandrarfamiljer. Även om jag och mina vänner inte handgripligen var involverade så var det inte ovanligt att det blev bråk mellan Knivstabor och Märstabor. Olika gäng möttes för att göra upp, eller som mina vänner kallade det: "svenskarna mot blattarna". Och det här minns jag var väldigt jobbigt för mig. För jag var ju en Knivstabo och hatade av lojalitet Märstabor lika mycket som mina vänner gjorde. Men jag var ju själv en invandrare, en blatte.

Om Soran Ismail

Har turnerat med egna showen Resan fortsätter, och är även känd från humorprogram som Roast på Berns och Parlamentet. Är intresserad av politik och blandar ofta in samhällskritik i sina stand up-nummer. Gjorde mediedebut i programmet Eru Edgy i P3 och är numera återkommande sidekick i Morgonpasset i P3. Kom till Sverige som spädbarn och är uppvuxen i Knivsta utanför Uppsala. Blev tidigare i år tilldelad utmärkelsen Årets smartaste ungdomsförebild. Kan rabbla talet pi:s 1059 första decimaler på under tio minuter.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.