Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Varför finns inte mitt favoritprogram som poddradio?

Publicerat fredag 17 oktober 2014 kl 13.20

Vi publicerar stora delar av vårt innehåll som poddradio, men inte allt. Om ett program saknas beror det ofta på att det innehåller för mycket musik.

Av upphovsrättsliga skäl kan vi inte publicera våra program med all musik kvar, utan när det spelas musik i programmen måste vi klippa bort eller förkorta musiken innan vi erbjuder programmen som nedladdningsbara filer. En del program, särskilt sådana som handlar specifikt om musik, blir det helt enkelt inte så mycket kvar av när all musik är borta. Eller så blir de mer eller mindre obegipliga.

Vissa program kan vi inte podda på grund av att de innehåller uppläsning av litteratur eller på grund av att skådespelare framför innehållet. Där är det avtal med rättighetsorganisationer som saknas för att vi ska kunna erbjuda programmen som nedladdningsbara filer.

Vi gör inte heller poddradio av program från våra lokala P4-kanaler. Där är det främst en fråga om resurser och publikintresse som avgör.

Om du undrar varför ett program inte finns som poddradio kan du höra av dig till redaktionen och fråga dem om det. Kontaktuppgifter finns på varje programs sida här på sverigesradio.se.

Användarkommentarer

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".