ishockey

Krönikörerna sågar HV71

Publicerat fredag 22 mars 2013 kl 11:02
Daniel Fernholm hänger med huvudet medan Linköpingsspelaren jublar. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix.
Daniel Fernholm hänger med huvudet. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix.

Tidningarnas krönikörer sågar HV71 efter den tidiga sortin i SM-slutspelet. För långsamma backar och föryngring i laget är något som återkommer flera gånger hos krönikörerna.

HV måste förnya, föryngra, men det kommer att kosta om man ska köpa ut spelare. Och det blir nog i så fall bara aktuellt i fallet Ledin. Det går liksom inte att sparka ut Davidsson och Petrasek från klubben, som de betytt så mycket för. HV71 behöver hitta nya ledare på isen. Vid sidan av behöver klubben ett allvarligt snack om hur man ska ta sig tillbaka upp till guldstriden i svensk hockey.
Mattias Ek, Expressen.

Nu har HV71 3-12 i matcher i SM-slutspelet sedan SM-guldet 2010. Även om man slog ihop alla segrar på det tre slutspelen, skulle det inte räcka för att vinna en enda kvartsfinalserie. Det är ett facit som gör att fiaskostämpeln bara tränger djupare. Och när jag blickar framåt ser jag inget större hopp. HV71 har för många spelare som är på väg utför. Fredrik Stillman måste bygga upp ett till stora delar nytt lag. För jag förutsätter att han blir kvar, då både han och Ulf Dahlén har nyskrivna kontrakt som gäller även över nästa säsong.
Mats Wennerholm. Aftonbladet.

HV71 har inte världens snabbaste backbesättning. Jag tror man måste tänka att man har många backar som är spelskickliga men är för orörliga. Det gick för fort för HV i år. Stillman har lite att jobba med här under sommaren så att de inför nästa säsong förbättras på den situationen.
Mikael Renberg, SVT.

HV71:s stora taktiska problem är/var backspelet. Backarna är för tröga och tungfotade. Jag vet inte hur många gånger jag påpekat det. Jag anser att värvningen av Andreas Jämtin var ett misstag. Två så märkliga karaktärer som Per Ledin och Andreas Jämtin i samma lag kan föda splittring i den grupp de verkar i. HV71 har duktiga ungdomar. Satsa på dem, Fredrik Stillman!
Leif Boork, Expressen.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
  Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Läs mer på sverigesradio/support

  Sveriges Radios Webbspelare

  Du kan starta och stoppa webbspelaren med alt + 8

  Ljudkvalitet:
  --:--
  --:--