hockey

Johansson klev fram mot iskallt Tjeckien

Publicerat söndag 16 december 2012 kl 17:15
Marcus Johansson,th, Tjeckiens Roman Polak, tv, slåss med Patric Holmqvist framför Salak
Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Scanpix.

Sverige besegrade Tjeckien med 4-0 och slutade tvåa i Channel one cup. Klart godkänt tycker Radiosporens expert LG Jansson.

Tre Kronors förstakedja med Marcus Johansson, Nicklas Bäckström, Patric Hörnqvist, Mattias Bäckman och Staffan Kronwall var fenomenala tillsammans.

Och det blev Johansson som spräckte den tjeckiska nollan när han stod för en riktigt snygg dragning på Alexander Salak till 1-0 i första perioden.

– Det är Bäckström, Hörnqvist och Johansson som snurrar upp det tjeckiska försvaret, sa Radiosportens LG Jansson då.

Jhonas Enroth, till vardags i Buffalo Sabres i NHL, stod för en kanoninsats i mål och höll tätt de få gånger det blixtrade till i det namnkunniga tjeckiska anfallet.

I andra perioden gjorde Hörnqvist 2-0 och i tredje stod Carl Söderberg för 3-0 och Joel Lundqvist stänkte in slutresultatet med en minut kvar av ordinarie matchtid.

Sverige slutar därmed tvåa i Channel one cup.

– Det är klart godkänt av Pär Mårts grabbar. Tjeckien borde skämmas, deras inställning var under all kritik i den här turneringen. Förutom Ryssland så har vi de andra nationerna under herrans tukt och förmaning, sammanfattade LG Jansson Sveriges insats.

Linköpings back Mattias Bäckman fick bryta matchen mot Tjeckien efter att ha fått en stenhård tackling av Jakub Petruzalek i slutet av första perioden. Landslagsläkare Peter Ström skulle hålla Bäckman under uppsikt under söndagskvällen för att se att han inte visade symptom för hjärnskakning.

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sverigesradio.se

Skriv ut

Dela

  Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Läs mer på sverigesradio/support

  Sveriges Radios Webbspelare

  Du kan starta och stoppa webbspelaren med alt + 8

  Ljudkvalitet:
  --:--
  --:--