Mediernas årskrönika 2012

Publicerat fredag 28 december 2012 kl 12:27

Varje år samlar vi tre personer med synpunkter på det gångna medieåret i vår studio för ett samtal i årets sista program. Det brukar vara någon av de tunga makthavarna i branschen, någon journalist eller debattör med intresse för just mediefrågor och så någon mer utifrån, en person som själv figurerat i medierna under året. I år var inget undantag.
Eva Hamilton, VD för Sveriges Television, kunde berätta om hur utmaningarna sett ut inifrån. Hon talade bland annat om hur frågor om migration och integration, liksom Sverigedemokraterna som parti, väckt en hel del diskussion i journalistkretsar under året. Hon hade också synpunkter på hur regeringens dominerande parti, Moderaterna, haft svårt att få ens de egna ministrarna att enas kring framtidens politik för publicservicebolagen.
Journalisten och författaren Lena Sundström, just nu tjänstledig från TV4, kritiserade hur inte minst SvT agerat i frågor om invandring och integration under året. Och hon hade också synpunkter på hur granskade makthavare agerade utifrån olika djurs beteende: papegojor, pudlar, pitbulls - och strutsen.
Och en person som verkligen stod i mediers fokus under årets första månader var riksdagsledamot Håkan Juholt (s), som gav sin bild av hur medierna behandlade honom under hans tid som partiledare men också hade synpunkter på t ex ifall medier behandlade Sverigedemokraterna med silkesvantar och på publicserviceföretagens roll i samhället.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

41 Kommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
  Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Läs mer på sverigesradio/support

  Sveriges Radios Webbspelare

  Du kan starta och stoppa webbspelaren med alt + 8

  Ljudkvalitet:
  --:--
  --:--