fotboll – damlandslaget

Experten: Kina en svår uppgift

Publicerat onsdag 6 mars 2013 kl 11:47
1 av 2
Foto: Scanpix.
2 av 2
Foto: Scanpix.

I och med Sveriges inledande match mot Kina i Algarve Cup i dag går startskottet på riktigt vad gäller uppladdningen mot hemma-EM i sommar. Radiosportens expert Anette Börjesson vill ha flera svar.

Klockan 17:00 spelar Sverige sin första match i årets Algarve Cup. Det är Kina som står för motståndet när Pia Sundhage vädrar ett nytt lag.

Både Emmelie Konradsson, Umeå, och Jessica Samuelsson, Linköping, får chansen från start, och Radiosportens expert Anette Börjesson är nyfiken att se vad de kan bidra med.

– Jessica Samuelsson är en fantastisk spelare. Hon är en offensiv back och det ska bli roligt att se vad hon orkar med. Det ska även bli kul att se Emmelie Konradsson på mittfältet och hur väl det kan slå ut med henne där, säger Anette Börjesson.

Enligt henne är Kina en lurig motståndare som kan bli svår.

– Det är ett ungt Kina som man inte sett så mycket tidigare. Det blir en svår uppgift när man inte kan deras spel så väll som man gjorde för några år sedan, nu när de varit borta från toppen ett par år.

Sverige kommer de närmaste dagarna förutom Kina även möta Island och USA.

– USA är tacksamt att möta. De kommer med ett högt tempo och är väl förberedda, säger Anette Börjesson.

Vad tror du är viktigast för Pia Sundhage, är det resultaten eller är det att räta ut eventuella frågetecken?

– Det är nog en mix. Det är tidigt på säsongen och det stora målet är EM på hemmaplan, och det är nog alla inriktade på, förutom de transatlantiska lagen. Det ska bli intressant att se om Sverige har klarat avv attt förändra spelet. Om det är mer offensivt inriktat soch mer varierat än tidigare, säger Anette Börjesson.

Radiosporten direktrapporterar från matchen. Avspark 17.00.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Skriv ut

Dela

  Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Läs mer på sverigesradio/support

  Sveriges Radios Webbspelare

  Du kan starta och stoppa webbspelaren med alt + 8

  Ljudkvalitet:
  --:--
  --:--