Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Pressmeddelande 2017-06-22

Linköping riksfinalplats för P4 Nästa

Publicerat torsdag 22 juni 2017 kl 10.50
Noomi Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Noomi Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

P4:s musiktävling fyller tio år 2017 och firar med en direktsänd riksfinal i Linköping. I år har över 750 låtar från hela Sverige skickats in till P4 Nästa och den 26 augusti spelar de slutliga åtta finalisterna i Linköping Konsert & Kongress.

– Förra årets riksfinal i Linköping var en mycket positiv upplevelse så det känns roligt att kunna återvända även i år. En av årets nyheter är att finalen arrangeras inomhus i Linköping Konsert & Kongress, en spelplats som i övrigt erbjuder publiken ett stort och varierat utbud av musik. Finalen av P4 Nästa arrangeras även i år i samband med Stadsfesten i Linköping, ett sammanhang som passar P4 Nästas profil väldigt väl, säger musiktävlingens projektledare Maths Broborg.

Under våren och sommaren arrangerar Sveriges Radios 25 lokala kanaler egna lokala finaler av P4 Nästa. Av de 25 lokala vinnare som utses väljer en jury i inledningen av augusti ut åtta finalister som får tävla i den direktsända riksfinalen. Det slutligt vinnande bidraget kommer under en period att spelas regelbundet i P4 och även erbjudas en utmanarchans till Svensktoppen.

– Under tävlingens tioåriga historia har över 8 000 nyskrivna och nyinspelade originallåtar skickats in från musikmakare och artister landet runt till Sveriges Radio. De låtar som slutligen väljs ut för vidare tävlan spelas i P4 för Sveriges Radios publik och blir en live-upplevelse i ett finalsammanhang, säger Maths Broborg.

Hela Sveriges musiktävling

P4 Nästa är P4 Sveriges Radios rikstäckande musiktävling för låtskrivare, artister och ny musik.

P4 Nästa vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men de artister som sjunger och spelar på ett tävlingsbidrag viktiga. Tävlingsbidrag ska kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.

I ett första skede sker lokala P4-finaler av P4 Nästa inför publik under våren och sommaren. I samband med de lokala finalerna avgör jurygrupper tillsammans med publiken via röstning vilka bidrag som blir lokala vinnare.

I inledningen av augusti väljer en jury ut 8 av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Då inleds också publikröstningen inför riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 från Linköping Konsert & Kongress i samband med Stadsfesten i Linköping. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också under en period regelbundet i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans till Svensktoppen.

Mer info om P4 Nästa, sändningarna, datum för lokala finaler, tävlande bidrag och om röstningen finns på sverigesradio.se/p4nästa

Pressbild:
Förra årets vinnare Noomi. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio 

För mer information, vänligen kontakta: 

Maths Broborg, projektledare P4 Nästa 
maths.broborg@sverigesradio.se 
070-624 56 44

Presskontakt:

Ellinor Wannmyr, Iles PR  
ellinor@iles.se    
073-908 12 83

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".