200 saknas efter båtolycka i Sierra Leone

Publicerat torsdag 10 september 2009 kl 11:14

Uppdaterad 11:47
Minst 200 personer saknas efter en flodbåtsolycka i Sierra Leone i Västafrika, uppger landets transportdepartement. Många av båtens passagerare var barn.

Det var en mindre flodfärja fylld med uppemot 150 passagerare sades från myndigheterna i Sierra Leone i går kväll. Men i dag presenteras helt andra uppgifter. Det fanns minst 241 personer ombord, kanske så många som 300 säger landets biträdande tranportminster i dag. Framförallt var det många skolbarn. Minst 200 personer saknas.

Anledningen till att båtolyckans omfattning tonades ned i går kväll kan ha att göra med att undvika kritik. För uppenbarligen var det många fler ombord än vad som var tillåtet, dessutom uppgav vittnen till brittiska BBC att det inte fanns några livvästar ombord.

Hundratals anhöriga har samlats kring olycksplatsen, inte minst föräldrar till de många skolbarn som var ombord på väg till skolor i huvudstaden Freetown. Enligt uppgifter var det kraftig sjögång vid olyckstillfället i Sierra Leone-floden.

Vladislav Savic
vladislav.savic@sr.se

Skriv ut

Dela

  Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Läs mer på sverigesradio/support

  Sveriges Radios Webbspelare

  Du kan starta och stoppa webbspelaren med alt + 8

  Ljudkvalitet:
  --:--
  --:--