Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Pianisten Anna Christensson satsar på romantik under finalen

Av en slump ramlade pianisten Anna Christensson över en skiva med inspelningar av tonsättaren Henning Mankell och blev fångad av musiken. Det resulterade i att hon letade upp hans handskrivna noter och bestämde sig för att spela in en egen skiva. Det blev nästan 200 minuter musik.

– Det är musik som förtjänas att spelas av många fler. Man blir också sugen på att spela musik av hans samtida i Sverige, säger Anna Christensson.

Under finalen ska hon spela en pianokonsert av Schumann vars romantiska stämningar hon fastnat för.

– Det finns mycket romantisk musik, men det kan vara svårt att hitta den i sig själv. Hos Schumann hittar jag det ganska lätt.

Anna är 27 år, född i Varnhem i Västergötland och nu bosatt i Stockholm. Hon arbetar som frilansande solist, bland annat med Kungliga Filharmonikerna och i kammarmusikkonstellationer som Curious Chamber Players. 2002 fick hon ta emot första pris i Pianopedagogförbundets tävling och efter det har hon vunnit en rad priser, bland annat andra pris i Ljunggrenska tävlingen 2007.


Lyssna på Anna

Från kvartsfinalen:

Från semifinalen:


Intervjuer


Mer om Anna

Hemsida: www.annachristensson.com


Dela

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.