Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Solistpriset 2010: Christina Larsson Malmberg, sång

- Det svänger om tidig musik, säger sångerskan Christina Larsson Malmberg.
Hon borde veta. Hon har hunnit att arbeta med både jazz och visa, sångerska och låtskrivare, innan hon valde att bli operasångerska. Inte nog med det: hon har själv undervisat som sångpedagog.

Tio frågor till Christina Larsson

Det bästa med att vara solist är att ...
Få möjlighet att beröra människor med musik.

Mitt bästa ögonblick på scen
Jag sjöng arian "Rejoice" ur Messias med orkester i Malmö. Innan konserten sa jag till konsertmästaren att det hade gått lite långsamt på genrepet, så när den kom på konserten blev det i ett rasande tempo. Det var bara att hoppa på tåget, och det var som att flyga!

Mitt sämsta ögonblick på scen
... var en föreställning som jag gjorde i Norrköpingstrakten. Jag skulle resa från Stockholm samma dag, var lite sen och sprang genom hela centralen med löjligt mycket packning, får ett astmaanfall och missar tåget med några sekunder, måste köpa en ny biljett och vänta flera timmar på nästa tåg, kommer fram strax innan föreställningen ska börja, med migrän och fullproppad med medicin, och genomför mitt livs sämsta prestation, för en publik på kanske 10 personer ...

Min okända talang
Skriver ganska fina, små sånger då och då.

Favoritkompositör?
Oj, det är ju omöjligt att välja en; Händel är underbar att sjunga, Purcell är fantastisk att lyssna på, Bach är ett geni och Bingen har djup och mystik.

Bästa hemsida för musik
Spotify är toppen. Där finns hur mycket musik som helst. Men jag tycker att upphovsmännen borde få lite bättre betalt.

Om jag vore en stad skulle jag vara ...
Stockholm. Stan är full av energi, mångfald och estetiska uttryck. Jag flyttade hit för ett år sedan och kände mig hemma från första dagen.

Senaste boken jag läste var ...
"Grindväktaren" av Kristian Lundberg

Senaste filmen jag såg var ...
"En aktörs läten", med Ernst-Hugo Järegård

2010 ska jag ...
... sjunga i en föreställning om drottning Lovisa Ulrika med stråkkvartetten Stockholm New Baroque, och förhoppningsvis turnera land och rike runt med den, om allt går vägen.

Hemsida: www.christinalarsson.se

Dela

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.