Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Violinisten Sara Övinge vill tillföra något nytt

Vardagen för violinisten Sara Övinge är minst sagt brokig just nu: fokus ligger på vårens diplomkonsert med norska radioorkestern, men hon får också in en konsert med en DJ, arbete med ett nystartat eget band, lansering genom norska motsvarigheten till rikskonserter då hon förra året vann deras tävling Intro Klassisk och några popmusiksamarbeten.

– Det viktiga när man väljer är att man känner att det är rätt i hjärtat, säger hon.

Hennes taktik inför finalen är att försöka lyfta fram sig själv i musiken, man ska höra att det är just Sara som spelar och att hon på så vis tillför något nytt i den klassiska världen.

Och hon är lite nervös inför finalen.

– Fram till idag har jag vaknat varje morgon och tänkt, hjälp, jag ska spela nästa vecka!

Sara är 21 år, växte upp i Norrköping och flyttade sen till Stockholm. Hon började spela fiol som fyraåring, men, säger hon: först och främst är hon musiker – fiolen valde hon mest för att det var det instrumentet hon var bäst på.

Just nu bor hon i Oslo där hon gör sin sista termin på Musikhögskolan och kommer att examineras som den yngsta någonsin när hon gör sin diplomkonsert i vår.


Lyssna på Sara

Från kvartsfinalen:

Från semifinalen:


Mer om Sara

Hemsida: www.saraovinge.com

Dela

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.