Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Aubergine med köttfärsfyllning

Publicerat tisdag 8 februari 2011 kl 11.00
Aubergine med köttfärsfyllning
(5:32 min)
Yasemin Celebi.

Matbloggaren Yasemin Celebi ger ett recept med turkisk bakgrund.

Aubergine med köttfärsfyllning
(4 personer)

4 aubergine
300 gr köttfärs
1 gul lök
1 msk tomatpuré
1 knippe persilja
1 tsk krossad turkisk rödpeppar
1 msk olja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela auberginerna på hälften, pensla med olja och grilla i ugn tills de blir mjuka i cirka 20 minuter.

Under tiden fräser du hackad lök i oljan. Stek köttfärs och tillsätt puré, kryddor och persilja. Låt puttra på svag värme i en kvart.

Därefter fyller du auberginerna och stoppar in i ugnen cirka 30 minuter tills köttfärsen får färg.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".