Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Salsiccia med pumpapuré och picklade grönsaker

Publicerat torsdag 26 januari 2012 kl 10.41
Salsiccia med pumpapuré och picklade grönsaker
(6:35 min)
Tove Nilsson i Köp hem fem.

Tove Nilsson, frilansande kock och matskribent levererar ett korvrecept som går att laga på cirka 30 minuter.

Salsiccia med pumpapuré och picklade grönsaker
1 kg butternutpumpa
1 liter mjölk
600 g salsiccia eller annan korv
1 gurka
1/2 blomkålshuvud

I skafferiet:
salt
peppar
timjan
ättika 12% elller vitvinsvinäger
strösocker
senap

Skala och tärna pumpan. Koka den mjuk i mjölken tillsammans med 1/2 tsk timjan. Häll av och mixa till en slät puré. Vänd in en klick smör och smaka av med salt och peppar.

Skär blomkålen i små buketter och skiva tunt. Koka ihop 1 dl ättika, 2 dl strösocker och 3 dl vatten. Blanda med blomkålen, låt svalna.

Skiva gurkan tunt och blanda med blomkålen. Smaka av med salt.

Stek salsiccian och servera med pumpapuré, picklade grönsaker och en klick senap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".