Läckorna som skapar reaktioner världen runt

Bara delar av Wikileaks uppgifter når ut i arabisk press. Foto:Mia Gröndahl
Bara delar av Wikileaks uppgifter når ut i arabisk press. Foto:Mia Gröndahl

Hur påverkar Wikileaks människors världsbild och den politiska situationen runt om i världen? Obs undersöker hur debatten har förts i några olika länder sedan Wikileaks diplomatläcka publicerades i december. I dag med rapporter från Indien och arabvärlden.

Publicerat onsdag 12 januari 2011 kl 07:00

I Indien menar Bahukutumbi Raman, chef för tankesmedjan Institute for Topical Studies, att läckan avlivat en rad säkerhetspolitiska myter. Per J Andersson rapporterar.

I arabvärlden bjuder inte Wikileaksavslöjandena på så många nyheter, samtidigt är allmänhetens hunger enorm efter information som inte kontrolleras av regimen. Nu sprids dokumenten i allt större omfattning på hemsidor som översätter dem till arabiska, berättar Mia Gröndahl.

Länkar:
Bahukutumbi Raman på tankesmedjan Institute for Topical Studies i Madras tycker att Wikileaks avlivar fem säkerhetspolitiska myter.

Bahukutumbi Ramans blogg.

Wikileaks: om hela diplomatläckan

Wikileaksdokument på arabiska:
www.wikileaks-a.blogspot.com
www.arabicleaks.com
www.7iber.com
www.ammannet.net

Om hackergruppen Anonymous attack på tunisiska regeringens hemsida.

Producent: Pernilla Ståhl pernilla.stahl@sr.se
Programledare: Fredrik Pålsson fredrik.palsson@sr.se

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare av sverigesradio.se och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar Sveriges Radios regler för kommentering

Visa fler
  Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Läs mer på sverigesradio/support

  Sveriges Radios Webbspelare

  Du kan starta och stoppa webbspelaren med alt + 8

  Ljudkvalitet:
  --:--
  --:--