Skene

S vill ha ett självständigt Skene lasarett

Skene lasarett. Foto: SR Sjuhärad.
Skene lasarett. Foto: SR Sjuhärad.

Socialdemokraterna i regionen vill tillsätta en fristående styrelse för Skene lasarett. Vården ska anpassas för Markbornas behov, och speciellt multisjuka äldre.

Publicerat lördag 12 mars 2011 kl 09:13

– Det ska vara våra guldkortsmedlemmar, de ska ha VIP, säger Helen Eliasson,  ordförande i Hälso och sjukvårdsutskottet i Västra götalandsregionen.

Helen Eliasson kommer vid nästa regionstyrelsemöte lägga fram förslaget om att tillstätta en fristående styrelse för Skene lasaraett och närsjukvården i Sjuhärad. Admistrativa gränser måste rivas och primärvården, kommunalvården och närsjukhuset ska samarbeta bättre, menar Eliasson.

Exakta uppgifter för styrelsen och vilka som kommer sitta där vet man i dagsläget inte, det ska en utredning utvisa. Den framtida styrelsen är en del av upprustningen av Skene lasarett där 120 miljoner kronor har invisterats.

– Det innbär att vi ska sätta ner foten och utveckla närsjukvården, den vården som befolkningen här behöver ofta. Med en egen styrelse kan vi göra det bättre.

Ninos Chamoun
ninos.chamoun@sr.se

Skriv ut

Nyckelord

Mark

Dela

Användarkommentarer

1 Kommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare av sverigesradio.se och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar Sveriges Radios regler för kommentering

Visa fler
  Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Läs mer på sverigesradio/support

  Sveriges Radios Webbspelare

  Du kan starta och stoppa webbspelaren med alt + 8

  Ljudkvalitet:
  --:--
  --:--