Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s veckomagasin som ger er den kompletta tidningslösa söndagsmorgonen.
Besluten – politiken som format Sverige

En poddserie från P1-programmet Godmorgon världen. Om besluten vars konsekvenser fortfarande står högt på den politiska dagordningen. Diskussioner och reportage av Erik Hedtjärn och Maggie Strömberg.

Besluten: Friskolor Tis 03 jan kl 09:00(27 min)

Socialdemokraterna var genom friskolebeslutet 1996 med och formade den friskolemarknad partiet i dag kritiserar.

Besluten: Ebo Tis 10 jan kl 09:00(26 min)

I dag är systemet som låter asylsökande bosätta sig hos vänner och släktingar hårt kritiserat, men på nittiotalet sågs Ebo som en frihetsreform som skulle motverka främlingsfientlighet.

Besluten: Fastighetsskatten Tor 29 dec 2016 kl 09:00(24 min)

Slopandet av fastighetsskatten påstås ha avgjort valet 2006. Hur var det egentligen? Vi berättar historien om förtvivlade bostadsägare, sluga lobbyister, rädda politiker och ett litet vinnarparti.

Besluten: Snabbhetspremien Sön 25 dec 2016 kl 09:00(23 min)

I del ett i Godmorgon, världens specialserie om politiken som format Sverige börjar vi med en liten detalj i föräldraförsäkringen som har haft stor påverkan på hur svenska familjer ser ut.

Besluten: Invandringspolitiken Tor 05 jan kl 09:00(33 min)

År 1975 lämnade Sverige assimilationspolitik och ersatte den med en mångkulturpolitik. I en tid när politiken och debatten går i motsatt riktning återvänder vi till ett 40 år gammalt beslut.

Besluten: Kronförsvaret och krispaketen Tor 12 jan kl 09:00(38 min)

Därför tröttnar aldrig finansministrar på att prata om ordning och reda och strama statsfinanser. Det tidiga 90-talets kris ledde till själva fundamenten i dagens ekonomiska politik.

Upptäck avsnitt från programmet Godmorgon, världen!

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".