Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyskrivna berättelser av kända författare för dig som är 9-13 år.
Spöktåget

En spänningsnovell om Billie, Aladdin och Simona som hälsar på hos farbror Anton på sommarlovet. Redan den första natten hör Billie ett tåg som går förbi.

Spöktåget, del 1: Ljud i natten Mån 31 okt 2016 kl 05:00(10 min)

Billie, Aladdin och Simona hälsar på hos farbror Anton på sommarlovet. Redan den första natten hör Billie tåget. Det låter som att det åker rakt genom skogen, men där går väl ingen räls?

Spöktåget, del 2: Ledtrådar Mån 31 okt 2016 kl 05:01(9:28 min)

Hur kunde Billie höra ett tåg som inte kört på hundra år? Billie, Simona och Aladdin går till byns tågmuseum för att få ledtrådar till gåtan. Där får de höra berättelsen om Stor-Nils och spöktåget.

Spöktåget, del 3: Viskningen Mån 31 okt 2016 kl 05:02(10 min)

När vännerna lämnar tågmuséet är de alldeles tysta. De styr stegen mot skogen och järnvägsrälsen. Nu ska de försöka hitta det där spöktåget.

Spöktåget, del 4: Döden på spåret Mån 31 okt 2016 kl 05:03(9:35 min)

Tåget som Billie och de andra såg dundra fram genom skogen var mörkt och tungt, men suddigt. På några sekunder var det borta igen. Vad hände egentligen? Och vad betyder ”Var rädd om Cecilias hjärta…”?

Spöktåget, del 5: Hjärtat Mån 31 okt 2016 kl 05:04(10 min)

“Var rädd om Cecilias hjärta” hörde de en röst viska i natten när spöktåget körde förbi. Vem är den där Cecilia egentligen? Ledtrådarna tar dem hem till Hedvig som bor i byn.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".