Nyheter från P4 Gävleborg

 • Krönika: Niklas Folkegård

  Gävle var i helgen när att bli ett imperium. Ett parkeringsimperium. Det var i förra veckan som kommunen meddelade att man utökar sina parkeringszoner.

 • David Norell-Hussein, klubbdirektör Gefle IF
  Hamnat i knipa.

  Gefle IF har hamnat både i en sportslig och ekonomisk knipa. För att rädda klubben och skapa ekonomi för framtida satsningar så säljer klubben aktier med slutmål att bilda ett aktiebolag.

 • Futsal, fart och fläkt.

  Under tisdagskvällen och onsdagen spelas det landskamper i Gävle, Sverige ska ta emot Frankrike i futsal, inomhusfotboll.

  – Man kan förvänta sig fart, fläkt och en häftiga mål som sätter sig på näthinnan, säger Gert Nilsson, som är evenemangsansvarig i Svenska fotbollförbundet.

 • Elin Petterssons historia om Luddmonstret kom med i Bamse.
  1 av 2
  Vann tävling.

  Tidningen Bamse anordnade en tävling där priset var att få sin historia publicerad. En tävling som vanns av Elin Pettersson från Gävle som nu har fått sitt äventyr publicerat i det nyaste numret av Bamse.

  – Det känns jätteroligt, säger hon.

 • Planerna på att förvandla Kattvikskajen i centrala Hudiksvall till en ny stadsdel tog ytterligare ett steg framåt under måndagen när kommunfullmäktige klubbade detaljplanen efter flera år av politiska diskussioner.

 • Ny rapport.

  Den svenska beredskapen för kärnkraftsolyckor eller kärnvapenangrepp riskerar att bli otillräcklig på sikt, enligt en ny rapport från Strålsäkerhetsmyndigheten