Nyheter från P4 Uppland

 • Almtuna

  När den allsvenska hockeyupptakten gick av stapeln i Stockholm under måndagen tippade många experter att Almtuna kommer att klara sig kvar i allsvenskan och hamna på en tolfte plats. Men tränaren Martin Gudmundsson tror att Almtuna kan överraska och komma ännu högre i tabellen. På fredag möter man Karlskoga i premiären hemma i Gränbyhallen.

 • Raimo Jokinieme.

  En drönarattack i Saudiarabien ledde under måndagen till höjda bensinpriser i Sverige. 
  – Staten borde sänka skatten på bensin, tycker bilisten Raimo Jokinieme medan Mattias Cederholm tycker det är bra att priset höjs.

 • Kvinna med glasögon och dreadlocks står i ett rum.
  Branden i Enköping

  Efter branden har många evakuerats och behövt sova någon annanstans än sitt hem. En av de platser som de drabbade hänvisas till är Lokalen, där det samlas ihop kläder, mat och hygienartiklar till de drabbade.

 • En tjej och en kille sitter på huk utanför en garnisonsbyggnad.
  GMU

  Idag börjar över 100 män och kvinnor sin grundläggande militärutbildning vid Luftstridsskolan på Uppsala garnison, där de bland annat utbildar sig till olika befattningar inom Flygvapnet.

 • Kvinna står utanför lägenhetshus, brandrök i bakgrunden.
  Branden i Enköping

  På Kärrhöksgränd luktar det fortfarande mycket efter den stora branden i helgen. Människor i 42 lägenheter fick lämna sina hem natten till söndagen. Även de som bor nära huset som brann påverkas.

 • Man poserar framför tegelvägg
  Forskning

  En ny studie vid Akademiska sjukhuset ska undersöka om protonstrålning kan minska risken för sena biverkningar hos patienter med lymfkörtelcancern Hodgkins lymfom.