Nyheter från Alltinget

 • Alltinget 31 maj 2012

  Det är en lätt vemodig programledare som idag gjorde sin sista arbetsdag på Sveriges Radio. Men han känner sig tillfreds.

 • Alltinget, den 31 maj 2012

  Det minsta människan känner till är kvarkarna men hur vet man att de verkligen finns, undrar komikern, skådespelaren och dagens gästfrågare Claes Malmberg. Det blir ett lustfyllt samtal om hur man hittade de minsta beståndsdelarna, kvarkarna, och vad man ska ha dem till.

 • Alltinget, den 31 maj
  2:43 min

  Så fort Alltingets gästfrågare Claes Malmberg sätter nyckeln i ytterdörren där hemma blir han nödig. Det här är ett fenomen som alltid inträffar och som förbryllar honom.

 • Alltinget, den 31 maj

  Slutfrågan i Alltinget blir: måste man lufta den vakuumförpackade korven? En delvis seriös - delvis skämtsam slutbdebatt om meningen med att låta matvaror ligga i luften innan de anrättas.

 • Alltinget, den 24 maj

  Alltinget , så som lyssnarna har hört det i 15 år, kommer att läggas ner. Möjligen återuppstår programmet i en ny form 2013.

 • Alltinget, den 24 maj

  Den måttligt trädgårdskunnige fotbollsexperten Ralf Edström hade anledning att se många tulpaner under sin tid i Holland och undrar hur tulpanlöken vet åt vilket håll blomstjälken ska växa. Gravitation och hormoner är svaret. Från lökar i jorden hamnar vi i rymden.

 • Alltinget, den 24 maj

  Sågning och borrande okristligt tidigt på morgonen - slamrande lastbilar och hojtande män? Ingvar Brenners i Änggården undrar varför hantverkarnaoch byggarna börjar så tidigt. Halv sju på morgonen väcks han av oväsendet. Varför är det så? 

 • Alltinget, den 10 maj

  Varför är vissa ord är svordomar och var kommer de ifrån vill Anki Kristenson i Pixbo veta. Det skiljer sig också mycket mellan länder på vad det är vi svär vid: djävulen eller underredet. Eller i många länder vad mamman till den som väckt ens ilska ska råka ut för.

 • Alltinget, den 10 maj

  Lim av olika det slag - tillverkad av människan eller havstulpaner och musslor ska det handla om. Vår gästfrågare Lasse Kronér förundras över att limmet inte limmar redan i tuben.

 • alltinget den 3 maj

  Anna Mannheimer var Alltingets gästfrågeställare vid Rosencaféet. Hennes första fråga handlade om djur kan skämmas? Hon tycker att det verkar som om hennes katt skäms ibland, men är det det de gör? Och kan grisar och kor känna skam? 

 • alltinget den 3 maj

  Stämmer det att alla kroppens celler förnyas på sju år? Får vi då en helt ny kropp? Borde inte då alla krämpor man har försvinna? Och hjärnan, allt vi lärt oss, det kan väl inte suddas bort? Hur det här hänger ihop undrade Birgitta Dahlin, som ringde in till Alltinget.

 • Alltinget, den 26 april

  Kineser och japaner kan ju skriva hela ord med ett tecken/piktogram - men hur ser deras skrivmaskiner och tangentbord ut, undrar Per Anders Värja som kom till Alltingets sändning på Nordstadstorget för att få svar. Hur löser man det när det finns uppemot 6 000 tecken?

 • Alltinget, den 26 april

  Diskussionen började med frölundabon Gullan Johanssons fråga om varför kvinnor inte har skägg men utvidgadestill  att handla om ramaskriet som följde på sändningen från Melodifestivalen där en kvinna jublande stack upp armarna i vädret och blottade orakade armhålor.

 • Alltinget, den 19 april

  Bollsinne - är det ett sinne eller något som går att träna upp, undrar Lars - Åke Andersson i Göteborg. Enligt medicinaren Henrik Sjövall är det inte ett sinne i sig utan en färdighet som kan tränas in. Det behövs mycken nötning för att få ett så kallat muskelminne. Men det måste vara roligt...

 • Alltinget, den 19 april

  De är kvicka, glömska, polygama och kan klamra sig fast upp och ned på en trädstam - det handlar om ekorrar. Helena Arvidsson har många ekorrar på sin tomt på Tjörn och är allmänt nyfiken på djuren. Ekorrar har inget familjeliv att tala om - hanarna flänger runt för att hitta så många honor som möjligt.