Sportextra Västerbotten tredje advent

Anja, Jens och Björn står i centrum ur västerbottnisk synvinkel när man tar en internationell utblick över den kommande sporthelgen.

Anja Pärson tävlar i världscupen i superkombination med superG och slalom redan under fredagen och sedan en ren superG under lördagen.  Klubbkompisen i Fjällvinden - Jens Byggmark - åker storslalom i Alta Badia på söndag och fortsätter sen på måndag med favoritdisciplinen slalom i samma backar.

Björn Ferry världscuptävlar i Hochfilzen igen med sprint och stafett på programmet. Storumangrabben har öppnat säsongen starkt och framförallt stabilt och varit bäste svensk så här långt.

Tittar man på helgens sportutbud här hemma i Sverige ur ett länsperspektiv så hittar man en hel del intressant.

Björklöven har två riktigt svåra bortamatcher i helgen. Fredag kväll är det tabelltrean Leksand som är motståndare, och på söndag är det tvåan Södertälje som står som värdar. Löven har som bekant inte rosat marknaden på bortaplan, så varje poäng man kan knapra åt sig i helgen får ses som en bonus.

I elitserierna i innebandy är det en toppmatch på söndag i damserien när IKSU, som ligger fyra i serien, tar emot tabelltrean Pixbo. Dagen innan möter Dalens damer Pixbo också. Skellefteå som, liksom Dalen, krigar om en slutspelsplats möter Karlstad - som också är med och kämpar om att nå en plats bland de åtta lag som får spela SM-slutspel

Herrlaget i IBK Dalen spelar borta mot Älvstranden i Göteborg - och eftersom det är bortamatch finns det gott hopp om Dalenpoäng. Dalen har varit bättre borta än hemma hittills i år.

Sist men inte minst ska Norsjös volleybolltjejer spela elitseriematch på hemmaplan igen. Motståndare är Elverket - ett lag från Vallentuna norr om Stockholm.  På bortaplan tidigare i höst blev det storförlust - nu jagar Norsjö sin andra setvinst för säsongen.

Sportextra Västerbotten på söndag eftermiddag och kväll är det som gäller när du vill veta om all västerbottnisk toppsport. 17.05 startar vår timmeslånga sändning och 19.15 är det som vanligt dags för vår helgsportsammanfattning där du på 10 minuter får höra alla de viktigaste resultaten och kommentarerna till varför det gick som det gick.