Markungdomar dömda för misshandel

Två systrar i Marks kommun - 16 respektive 18 år gamla - har dömts till vård och ungdomstjänst för misshandel av en jämnårig flicka. Systrarna knuffade omkull en 16-åring flicka och sparkade henne sedan åtminstone tio gånger.

Det var i samband med en fest i Öxabäck i augusti i år som den 16-åriga flickan blev så svårt misshandlad att hon fick åka ambulans till sjukhuset. Åsikterna går isär om vad som hände, men tingsrätten anser att det är styrkt de två systrarna misshandlade 16-åringen. En av dem har för övrigt erkänt delar av det som läggs henne till last.

Den liggande flickan fick ta emot minst tio sparkar - efteråt mådde hon illa och kräktes och var svullen och öm på flera ställen.

De två systrarna döms för misshandel - och hade det inte varit för deras låga ålder hade straffet blivit flera månaders fängelsestraff. Nu ska de överlämnas till de sociala myndigheterna för vård och samhällstjänst i 40 timmar. Systrarna ska också betala nästan 19 000 kronor i skadestånd till 16-åringen - dels för allvarlig kränkning och dels för sveda och värk och ersättning för skadad egendom.

Åtalet mot ytterligare en 16-åring som fanns på plats vid misshandeln ogillades av tingsrätten.