Ytterligare en gripen för Ipswichmord

Uppdaterad 16:45
Ytterligare en man greps på tisdagsmorgonen i Storbritannien, misstänkt för att ha mördat de fem kvinnor som har hittats döda i Ipswich i östra England under december. Det betyder att polisen nu riktar samma anklagelser mot två män.

Medan mörkret fortfarande låg tungt över staden Ipswich slog polisen till mot ytterligare en adress, denna gång mitt inne i staden, nära det område där prostituerade brukar hålla till.

– En 48-årig man greps i sitt hem, misstänkt för att ha mördat alla fem kvinnorna, uppgav kriminalkommissarie Stewart Gull vid Suffolk-polisen.

Samma anklagelser mot båda
Polisen har inte avslöjat vem 48-åringen är, inte heller hur eventuella bevis mot honom ser ut eller huruvida han har några kopplingar till den 37-åring som greps i måndags. Helt klart är dock att polisen nu riktar exakt samma anklagelser mot de båda männen.

Ett stort antal tekniker och polismän har under dagen arbetat med att söka igenom 48-åringen hus. Vitklädda tekniker har synts ligga på knä och undersöka hans gröna gräsmatta i trädgården. En bil har också fraktats bort.

37-åringen har förekommit i medierna
37-åringen har nu förekommit med namn och bild i de flesta medier. Han hade redan tidigare hörts av polisen i samband med utredningen, och berättat att han kände de prostituerade kvinnorna och umgicks med dem.

Om han, och den nu gripne mannen, verkligen är gärningsmän återstår att se. Polisen arbetar under hård tidspress, eftersom de brittiska lagarna bara gör det möjligt att under en kort period hålla misstänkta frihetsberövade. Sedan måste de antingen släppas eller åtalas.

Maria Eksedler, London
maria.eksedler@sr.se