ETER tisdag 19 december

Restaurang Brinken stängs
Miljö- och hälsoskyddskontoret har beslutat att stänga restaurang Brinken på Södertorg i Visby. Restaurangen får inte öppna igen förrän samtliga brister i hygienen har rättats till. Sara Svartling är miljö och hälsoskydds inspektör och berättar om de vanligaste orsakerna till att en restaurang stängs:

Reporter karin.frimodig@sr.se


Slut efter sjutton år
Från och med årskiftet går öns för närvarande enda privata psykiatriker i pension. I 17 år har hon drivit sin mottagning på Gotland, vilket inneburit många kontakter med människor, kontakter som det nu kommer bli tufft att släppa. När Eter bokade tid hos Helena Månsson, var det inte för att få prata ut, utan för att lyssna.

Reporter jimmy.englund@sr.se


Framtiden är ljus
Omvärldsanalytikern Dan Hjalmarsson besökte under tisdagen Gotland för att ge sin syn på utvecklingen på ön. Tredubbla besöksnäringen och satsa på sjukvård var två av förslagen. Hör mer om Hjalmarssons tankar i ljudfilen.

Reporter tommy.lundberg@sr.se


Vad är skyddstillsyn?
Ibland får vi olika frågor skickade till Eter där lyssnare vill att vi ska ta reda på vad det handlar om. Vi fick ett brev som handlar om olika rättsbegrepp när personer döms i rättegångar.
Vad innebär det att dömas till skyddstillsyn? Vad är det att ha en lättare psykisk sjukdom?

Reporter lars.eskelind@sr.se


Björkman blir gulsvart
Socialdemokratiska politikern Bo Björkman föreslås som ny ordförande i VIF Gute fotboll. Här berättar han om sitt intresse för fotboll.

Reporter lars.eskelind@sr.se