Olaglig andrahandsuthyrning ökar i Växjö

Olaglig andrahandsuthyrning av lägenheter ökar i Växjö. 
Hos länets största hyresvärd det kommunala bostadsbolaget Växjöhem ser man allvarligt på det här, och tar nu till åtgärder för att försöka förhindra felaktig uthyrning i andrahand.

Att hyra ut sin lägenhet i andrahand är bara tillåtet enligt hyreslagen om man först ansökt hos hyresvärden och fått ett godkännande. Man måste ha ett skäl till att man vill hyra ut sin lägenhet i andra hand, tex att man ska studera på anan ort eller att man vill pröva på ett samboboende.
Men det är den olagliga uthyrningen, där hyresgästen alltså inte godkänt andrahandsuthyrningen, som ökar i Växjö. Växjöhem har under hösten stött på flera fall där det bott en annan hyresgäst i lägenheten än den som är skriven där.
 
Och att den otillåtna andrahandsuthyrningen börjat öka även utanför storstäderna är en effekt av att det är bostadsbrist, det tror Ola Agermark på Växjöhem där i princip alla dom drygt 6000 lägenheterna är uthyrda. Men det är inte riskfritt att hyra i andra hand utan tillstånd, säger han. Nu vidtar Växjöhem åtgärder för att försöka få bort den olagliga drahandsuthyrningen.