Samarbetet i Gnosjö är över

Nu är det slut på det politiska lugnet i Gnosjö. Socialdemokraterna är upprörda över förändringar i hur kommunen ska ledas och hotar med konfrontation efter många år av samförstånd över partigränserna. Och i morse berättade vi att tre tunga centerpartiser hoppar av i protest mot sitt eget parti. Det kommenterar centerns gruppledare Ingemar Svensson så här:

Borgerligt styrda Gnosjö har genom åren blivit känd som kommunen där politikerna inte träter, utan kommer överens. Det har gällt också oppositionen, men nu är det slut med samförståndet - nu väntar konfrontation.

Det deklarerade socialdemokraterna när de vid fullmäktige i förra veckan röstade emot förslaget om stora förändringar i hur kommunstyrelsens arbetsutskott ska fungera. Då la också de tre tunga centerpartisterna Myrna Aggerstam, Thomas Albinsson och Göran Kallfeldt ned sina röster och därmed blottades sprickan inom centern i Gnosjö. 

I morse berättade vi att trion lämnar sina platser i nämnder och styrelser i protest mot hur deras egna företrädare skött förhandlingarna med de andra partierna i alliansen. De är besvikna över att centern får minskat inflytande de kommande fyra åren, trots att partiet gick framåt i valet.

Gruppledaren för centern i Gnosjö, Ingemar Svensson, håller inte med, utan menar att man alltid får ta och ge i förhandlingar.