Hjärngympa i morgonstund!


Första delvinnare i veckan blev Therese Karlsson, Boden, som visste att vi sökte brottaren Ida-Therese Karlsson, ursprungligen från Boden. Snarlika namn har de och är dessutom från samma stad - men det kunde ju inte lotten veta?! Den som hade rätt svar i tisdagens tävling var Anette Filipsson i Puoltikasvaara. Kanske inte så konstigt med tanke på att det var just Puoltikasvaara vi sökte. Onsdagsfrågan handlade om dramatik på en ö; hungerkravallerna eller brödupploppen på Seskarö 1917 var rätt svar. Det visste Ingalill Hagström i Kiruna. Förra veckans vinnare: Maria Nilsson i Överkalix, flitig morgontävlare, fick lön för mödan. Vinsten gav extra glans åt Lucia-morgonen. Maria mindes med förtjusning spänningen i luften under alla år med skolans luciatåg. Nuförtiden upplever hon mest Lucia via TV och radio.


Varje måndag-torsdag kan du tävla med oss - och på fredag lottar vi vem som vinner veckans omgång. För vinnaren blir det segerintervju fredagar kl 7.15, och så en vinst förstås.

Flest ledtrådar får du från kl. 6.15 och en dryg timme framåt... men de kan komma när du minst anar det! Och svaret skickar du till oss på e-post eller per telefonsvarare på 0920 22 16 18. Lycka till!