Cara Mia

Text och musik: Fredrik Kempe och Henrik Wikström
Artist: Måns Zelmerlöw

Fredrik Kempe blev känd för Melodifestivalens publik när han 2005 sjöng sig rakt in i Andra chansen med sin ”Finally”. 2006 gick han till final med ”Du och jag mot världen” som han skrev tillsammans med två av sina musikaliska vapendragare - Henrik Wikström och Bobby Ljunggren, och i år har han fått med sammanlagt tre bidrag i festivalen: ”Cara Mia” (tillsammans med Henrik W), ”Rainbow Star” (tillsammans med Regina Lund och Bobby L), samt ”Vågar du, vågar jag” (tillsammans med Bobby L och Henrik W).

Fredrik, som kan titulera sig såväl sångare och kompositör som civilekonom, har skrivit musik sedan han var fem år, vilket gör att han har sådär 28 år bakom sig som låtskrivare. Musikalisk förebild är Benny Andersson, favoritschlagern är ”Håll om mig” och favoritschlagerartist Carola eftersom ”hon framkallar känslor hos alla. Det går inte att värja sig”.  

Musikern och producenten Henrik Wikström är född i Skellefteå, men bor sedan 20 år tillbaka i Stockholm tillsammans med sambo och hund. Han har skrivit musik sedan han var liten och har skickat in bidrag till Melodifestivalen de flesta åren sedan 1983. Just det året hamnade han på femte plats med låten ”Ok jag ger mig” , framförd av Maria Wickman. 

I 2006 års upplaga tävlade Henrik med tre melodifestivalbidrag - ”En droppe regn”, ”Etymon” och ”Evighet” - och i år har han fått med fyra bidrag – ”Cara mia”, ”Vågar du, vågar jag”, ”What’s Your Name” och ”(Åh) När ni tar saken i egna händer”. 

För skåningen Måns Zelmerlöw är det Melodifestivaldebut, men det är inte på något sätt första gången för honom i stora tv-sammanhang. Måns blev rikskänd genom tv-programmet Idol 2005 och tog sedan tv-publiken med storm när han dansade hem vinsten i Let’s Dance våren 2006 tillsammans med Maria Karlsson. 

Musiken har alltid funnits som intresse, men det tog inte riktig fart förrän efter gymnasiet. Måns gick på musikgymnasium i hemstaden Lund, som främst koncentrerade sig på körsång. 2002 var han med i Joseph And The Amazing Technicolour Dreamcoat på Slagthuset i Malmö och i årskurs tre fick Måns huvudrollen som Seymour i skolans uppsättning av A Little Shop Of Horrors. Under hösten har han bland annat spelat huvudrollen Danny i musikalen Grease i Malmö.
 
Upphovsmännens beskrivning av ”Cara mia”: Discopop med medelhavsinfluens